Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

China geeft 25 Braziliaanse slachters een exportlicentie

11 September 2019 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Chinese autoriteiten hebben maar liefst 25 Braziliaanse vleesfabrieken toestemming gegeven voor export naar China. Het Aziatische land is naarstig op zoek naar oplossingen voor het ontstane vleestekort, als gevolg van Afrikaanse varkenspest.

Door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest, dat in augustus 2018 voor het eerst werd vastgesteld, is de varkenspopulatie in China met bijna 40% geslonken. Hierdoor is de prijs van varkensvlees tot een recordhoogte gestegen.

Voornamelijk rundveeslachterijen
Het importeren van buitenlands (varkens)vlees is een oplossing in strijd tegen het vleestekort. Daarom heeft China nu goedkeuring gegeven aan 25 Braziliaanse slachtlocaties om vlees te exporteren. Hiervan leveren er 17 rundvlees-, 6 pluimvee-, 1 varkensvlees en 1 ezelvlees. Het gaat om 1 slachtlocatie van 's wereld grootste vleesconcern BRF, het grootste vleesconcern ter wereld.

Vleesexporteurs in Brazilië profiteren sterk van de Chinese importdrift. In de eerste 8 maanden van dit jaar steeg de uitvoer naar China met 31% tot 133.500 ton. In diezelfde periode steeg de rundvleesexport met 11% naar 212.000 ton en de export van pluimveevlees met bijna 20% naar 348.200 ton. De forse stijging komt doordat Chinezen zoeken naar alternatieve dierlijke eiwitten voor het schaarse varkensvlees.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden