Pali Group

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Filipijnen betalen 100 dollar per geslacht varken

17 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

De Filipijnse overheid heeft het bedrag dat 'backyard farmers' krijgen per geslacht varken (als gevolg van de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest) verhoogd van $60 tot $100. Daarnaast zorgt het virus ervoor dat de varkensprijzen in Vietnam zich op het hoogste niveau in 3 jaar tijd bevinden.

De instanties op de Filipijnen hebben besloten het bedrag dat 'backyard farmers' (de kleinschalige, niet-geregistreerde varkenshouders) krijgen, te verhogen tot $100 per varken dat geslacht moet worden in het kader van Afrikaanse varkenspest. Eerder lag dit bedrag op $60 per geslacht varken. Daarnaast meldt de overheid dat de provincies Bulacan en Pampanga in quarantaine worden gezet. Dit betekent dat alle transporteren (zowel van varkens als vlees) gecontroleerd moeten worden.

Vietnamese varkensprijs stijgt door
De uitbraken van Afrikaanse varkenspest leiden er in Vietnam toe dat de varkensprijs inmiddels op het hoogste niveau in 3 jaar tijd staat. Tussen 8 en 10 oktober steeg de varkensprijs van $2,58 per kilo naar $3,02 per kilo. Omgerekend naar euro’s gaat het om een stijging van €2,32 per kilo naar €2,72 per kilo. Ook consumenten merken de prijsstijging, want de prijs in de supermarkten is de afgelopen weken met $0,65 tot $0,86 per kilo gestegen.

Het ministerie van Landbouw in Vietnam zegt deze beweging voorzien te hebben en werkt nu hard aan een oplossing. Dit omdat de verwachting is dat de prijzen verder gaan stijgen. Om de prijsstijging van varkensvlees te temperen, wil het onder andere meer varkensvlees importeren en de productie van andere vleessoorten opschroeven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden