Shutterstock

Inside Varkens

Roep om hogere biggenprijs nog altijd groot

2 Maart 2020 - Wouter Baan - 8 reacties

De balans op de biggenmarkt is nog altijd zoek, waardoor...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Gemotiveerd door de nog altijd rap stijgende varkensprijzen is vleesvarkenshouders er veel aangelegen om volle stallen te hebben. Dit is soms een uitdaging, gezien de vaste koppeling soms niet goed op elkaar aansluiten. Bovendien zijn er nauwelijks vrije koppels beschikbaar. 

In Duitsland blijft het grote biggentekort ook van kracht. De Duitse VEZG-notering stijgt deze week zodoende met €2,50 tot €83 per big. Daarmee maakt de Duitse markt vooralsnog geen afvlakkende beweging. Ook de Spaanse biggenprijs zet nog altijd grote stappen.

Hogere BPP
In Nederland vinden sommige handelaren het genoeg en opteren voor een gelijke biggenprijs. Deze groep heeft echter nog lang niet de overhand, want de DCA BestPigletPrice stijgt deze week met €2,50 tot €75,50 per big.

Historisch gezien gaan de biggenprijzen in de komende weken afvlakken, maar vooralsnog blijft de roep om verhogingen groot. De verwachting is dus dat de biggenprijs nog niet aan zijn plafond zit. 

Hogere varkensprijs Vion
De varkensprijs van Vion stijgt deze week met €0,05 tot €2,05 per kilo. In een toelichting op de mutatie geeft de slachterij aan dat de verhoging niet ruimt bij de stroeve vleesafzet. Dit vooral als gevolg van de uitbraken van het coronavirus en de onzekerheden die dat met zich meebrengt.

Door de stroperige afzet lopen de vrieshuizen in Europa volgens Vion nu versneld door. Dat de varkensprijs toch omhoog gaat, heeft vooral met het krappe varkensaanbod te maken.  Desalniettemin lijkt het erop dat de varkensprijzen in de komende weken gaan afvlakken.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden