Shutterstock

Inside Varkens

Varkensprijs neemt gas terug

6 Maart 2020 - Wouter Baan - 1 reactie

Na een wekenlange prijsrally op de varkensmarkt keert de rust weer terug. Waarom zit een nog hogere notering er niet in?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DE VEZG-notering stagneerde deze week op €2,02 per kilo. Daarmee komt er een einde aan de prijsopleving van de afgelopen weken. Ondanks het aanhoudende krappe Duitse varkensaanbod zit een hogere notering er even niet meer in. Dit als gevolg van flinke weerstand van de grote slachterijen in Duitsland. 

Hogere prijzen 'matchen' volgens de slachters niet met de onzekerheid op de wereldmarkt, als gevolg van het coronavirus. Daarbij is de Europese vleesafzet zwak in deze tijd van het jaar. De Internetbeurs reageerde hier vandaag (vrijdag 6 maart) op en leverde 2 cent in tot €2,09 per kilo

Iets ruimer aanbod
In Nederland wordt het varkensaanbod als 'iets ruimer' omschreven dan in de weken hiervoor. Mogelijk heeft dit te maken met de verminderde slachtactiviteiten bij sommige partijen. De markt voelt, al met al, wat lauwer aan dan in de weken hiervoor. Handelaren die deze week bij DCA-Markets voor een hogere notering opteren, waren er niet. De DCA Beursprijs blijft zodoende gelijk op €1,92 per kilo voor de geslachte varkens. De prijs van levende varkens blijft staan €1,55 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden