Shutterstock

Inside Varkens

Handel bespeurt hoogtevrees bij biggenprijs

9 Maart 2020 - 12 reacties

Sinds vorige week is er sprake van een rimpeling in de stemmingsvijver van biggen. Weken achtereen was er sprake van een zeer vaste stemming en een ongekend hoog prijsniveau.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het leek een kwestie van tijd, dat de biggenmarkt zijn adem zou gaan inhouden. De export van biggen maakte ongekende tijden mee, waarbij prijsniveaus werden gerealiseerd die nog nooit eerder gerealiseerd zijn. Het signaal van de adem inhouden kwam vorige week uit Duitsland. Daar was de trendmelding van de VEZG-notierung voor week 11 onveranderd. En zo is er uiteindelijk ook genoteerd.

Reactie op varkensprijzen
Nu de varkensprijzen op zijn best stabiliseren deze week, Vion heeft de weektoeslag in de prijs gezet en kwam daardoor uit op €2,08, lijkt dat direct gevolgen te hebben voor de biggenmarkt. Hoewel handelaren spreken dat de afzet nog niet tegenvalt, voelt het allemaal wel minder euforisch aan. De afzet van biggen naar Duitsland stuit nog niet op problemen. Echter wordt de afzet naar Spanje als taai omschreven en is er ca. €5 tot €10 van de prijs af. Nederland ervaart ook nog geen moeizamere afzet, al moet er voor het onderbrengen van vrije koppels wel meer moeite worden gedaan. Mesters worden voorzichtiger.

Voor deze week blijft de DCA BestPigletPrice met €75,50 onveranderd. Uit de opmerkingen van handelaren wordt duidelijk dat de biggenprijs aan zijn tax zit.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden