Shutterstock

Nieuws Varkens

Smithfield VS sluit slachtlocatie door corona

10 April 2020 - Wouter Baan - 1 reactie

Het Amerikaanse vleesconcern Smithfield is genoodzaakt een slachtlocatie in de Midwest ten minste enkele dagen te sluiten. Een aderlating voor varkenshouders, gezien dit een van de grootste slachtlocaties van de VS is.

Het betreft locatie in Sioux Falls in de staat Zuid-Dakota, waar dagelijks een slordige 20.000 varkens worden geslacht. Dit komt neer op circa 5% van de Amerikaanse slachtcapaciteit. De directie heeft besloten om de deuren van de slachtlocatie in ieder geval tot dinsdag dicht te houden, maar mogelijk is dit langer. Normaal gesproken wordt het slachtproces in het weekend niet onderbroken. 

Veel besmettingen
Meer dan 80 van de 3.700 medewerkers van de slachtlocatie zijn positief getest op corona. In de uitsnijderij is het voor medewerkers bijna niet mogelijk om afstand te bewaren, waardoor hygiënevoorschriften lastig te hanteren zijn. Smithfield is niet de enige partij met veel besmettingen. Ook Tyson Foods, de 'evenknie' van Smithfield, kampt met personele problemen.

Naast slachters zitten ook zuivelproducenten in de knel, waardoor de melk op sommige plekken moet worden weggespoeld. Dit heeft niet zozeer met personele problemen te maken, maar vooral met een gebrek aan vraag. 

Varkensprijs hard omlaag
De Amerikaanse varkensprijs spint geen garen bij de capaciteitsproblemen bij de grote slachterijen in het land en is deze week afgezakt tot $0,88 per kilo. Eind maart stond de Iowa/Minnesota-notering nog op $1,32 per kilo. Ook de varkens-termijnmarkt in Chicago is gekelderd. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Germ Schukking 14 April 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10886661/smithfield-vs-sluit-slachtlocatie-door-corona]Smithfield VS sluit slachtlocatie door corona[/url]
Sioux Falls ligt in de staat Zuid Dakota. Vandaag april 13 waren er 350 positieve testen gerelateerd aan de Smithfield slachterij. Zorgelijke ontwikkeling de rest van de staat is behoorlijk onder controle.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden