Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs levert opnieuw fors in

6 Mei 2020 - Chanti Oussoren

De stemming op de varkensmarkt is de afgelopen weken flink veranderd. De varkensprijzen krijgen het flink te verduren door de coronacrisis en blijven verder dalen. De Duitse VEZG-notering levert deze week weer fors in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gezaghebbende notering zakt deze week met maar liefst 10 cent tot €1,60. In Nederland verlaagt Compaxo zelfs met 14 cent tot €1,40 per kilo, het laagste niveau in ruim een jaar. De situatie op de markt wordt steeds meer gespannen, gezien de noteringen blijven dalen.

Door de coronamaatregelen blijft de horeca sowieso ook de komende weken nog dicht en daardoor er is sprake van een stroeve vleesafzet. Het varkensaanbod is bovendien ruim. De markt zit al met al in een lastige spagaat. 

Varkensprijzen in Europa
In de ISN-prijsvergelijking daalt de Nederlandse notering deze week het hardst. Met een prijszakking 8 cent zakt de notering terug tot €1,46, hiermee staat Nederland nu op de laagste prijs. Op 1 cent boven Nederland noteert België op €1,47. 

De koploper in de prijsvergelijking blijft Denemarken. De prijs zakt daar met 4 cent en noteert deze week op €1,84. De Spaanse varkensprijs zakt deze week met 5 cent en noteert op €1,78. De Duitse notering (€1,65) en de Franse notering (€1,63) staan nog op een derde en vierde plaats in de vergelijking.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden