Shutterstock

Nieuws Coronacrisis

Niet elk Duits slachthuis kampt met corona

15 Mei 2020 - Jorine Cosse

In heel Duitsland zijn slachthuizen begonnen met het testen van hun medewerkers op eventuele coronabesmettingen. Zowel Tönnies als Westfleisch meldden dat er van de 3.100 geteste werknemers, niemand positief is getest op het coronavirus.

Na de massabesmettingen in Amerikaanse slachthuizen en in een slachtlocatie van Westfleisch in het Duitse Coesfeld, lieten andere Duitse slachthuizen niets aan het toeval over. Om er zeker van te zijn dat slachtlocaties niet als brandhaarden aangemerkt worden, zijn Tönnies, Westfleisch en Vion hun werknemers gaan testen het coronavirus.

Geen besmettingen
Op de slachtlocatie van Tönnies in Rheda-Wiedenbrück werden geen medewerkers positief getest op een coronabesmetting. Hoewel nog niet alle testresultaten bekend zijn, zijn er in ieder geval 800 testen negatief teruggekomen. Volgens Tönnies is dit overigens geen reden tot het versoepelen van de coronamaatregelen. Het bedrijf komt zelfs met een 14-punts hygiëneconcept waarin vermeld wordt hoe en wie ze testen en hoe ze de situatie binnen het bedrijf coördineren.

Ook Westfleisch testte de werknemers in de vleesfabrieken in Hamm, Gelsenkirchen, Lübbecke en Bakum op een coronabesmetting. Waar het bedrijf aan het begin van de week nog 200 werknemers op de locatie in Coesfeld positief testte op corona, zijn de testen van de werknemers op de andere 4 locaties allemaal negatief teruggekomen. In totaal zijn er zo’n 2.300 werknemers getest buiten Coesfeld om.

Vion
Op de locatie van Vion in Hilden (Noordrijn-Westfalen) werd 1 medewerker positief getest op het coronavirus. In totaal zijn er 219 testen afgenomen, van een brandhaard is in dit geval dus geen sprake. Volgens een woordvoerder van de regio Mettmann is de besmette medewerker niet woonachtig in deze regio.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden