Vion Food Group

Nieuws Coronavirus

Vion moet locatie Groenlo sluiten door corona

20 Mei 2020 - Wouter Baan

De slachtlocatie van Vion in het Gelderse Groenlo gaat per direct dicht. Dit omdat 45 van de 212 onderzochte personeelsleden positief zijn getest op het coronavirus, zo blijkt uit onderzoek van de GGD. 

De sluiting is een gevolg omdat mederwerkers van de NVWA uit voorzorg hebben besloten om hun werkzaamheden stil te leggen. En zonder toezichthouders mag er niet geslacht worden. De GGD heeft aangegeven dat de overige 388 medewerkers en de betrokken medewerkers van de NVWA op korte termijn getest zullen worden.

Met de sluiting van de Vion-locatie in Groenlo gaat de eerste slachterij in Nederland op slot. In Duitsland hebben diverse slachterijen al noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Begin mei had Vion ook al een coronabesmetting op de locatie in Scherpenzeel, maar daar hoefde het slachtproces toen niet voor worden stilgelegd. Gisteren nog gaf de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) tegenover Boerenbusiness aan dat een sluiting van een slachtlocatie in Nederland niet aan de orde was, maar die uitlating is door de ontwikkelingen ingehaald. 

Groenlo is naast Boxtel en Apeldoorn een van de grotere locaties van Vion. Onder meer de biologische varkens worden hier geslacht door zusterbedrijf De Groene Weg. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden