Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs voor derde week op rij stabiel

3 Juni 2020 - Chanti Oussoren

De Duitse varkensprijs (VEZG) houdt de stabilisering van vorige week vast wat zorgt voor enige rust op de markt. De varkensprijzen in Europa zijn nog wel wat fluctuerend en Denemarken verliest haar koppositie deze week aan Spanje.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De VEZG-notering blijft daarmee voor de derde week staan €1,66 per kilo. De stabiele prijs zorgt zodoende voor enige rust, ook op de Nederlandse varkensmarkt die wordt geplaagd door de uitval van slachterijen vanwege coronabesmettingen onder het personeel.

Ook de pinkstermaandag zorgde bovendien voor een extra ontbrekende slachtdag. De slachtlocatie van Vion in Groenlo mag deze week waarschijnlijk weer haar werkzaamheden hervatten, maar het is niet uit te sluiten dat er nog meer slachthuizen moeten sluiten. 

Varkensprijzen Europa
De varkensprijzen in de belangrijkste varkenslanden van Europe lopen behoorlijk uiteen wat betreft de wekelijkse mutaties. De Deense prijs blijft als enige in de ISN prijsvergelijking dalen, de notering zakt met 4 cent tot een prijs van €1,68. Hiermee verliest Denemarken de koppositie en noteert het kort onder Spanje waar de prijs stabiel blijft op €1,69.

De varkensprijzen in Duitsland, Frankrijk en Nederland blijven deze week ongewijzigd, terwijl de Belgische prijs een flinke stap omhoog zet. De prijs stijgt daar met 10 cent en noteert op €1,47, hiermee noteert het land onderaan in de prijsvergelijking op hetzelfde niveau als Nederland.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden