Shutterstock

Inside Varkens

EU-varkensvleesproductie in maart gestegen

9 Juli 2020 - Chanti Oussoren

De Europese varkensvleesproductie heeft in maart niet veel te lijden gehad onder de coronacrisis. De varkensvleesproductie kwam hoger uit dan de productie van vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De beperkingen in verband met de coronacrisis, die in de loop van maart werden opgelegd, zijn niet direct van invloed geweest op de Europese varkensvleesproductie in maart. In totaal werd er in die maand circa 2 miljoen ton varkensvlees geproduceerd. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is dit een toename van 3,3%.

De stijgende Europese productie is grotendeels afhankelijk van toename in de Spaanse varkensvleesproductie, deze nam toe met maar liefst 12,7%. De Nederlandse productie steeg met 6,1% en ook in Duitsland viel de productie met 3,9% hoger uit. In Frankrijk en Polen werd er een plus van 1,4% en 1,3% gerealiseerd.

Recordvoorspelling
De varkensvleesproductie, die begin dit jaar nog lager uitkwam dan vorig jaar, herpakt zich met deze toename enigszins. Begin maart werd er nog de voorspelling gedaan dat de Europese varkensvleesproductie dit jaar een nieuw record zou verbreken. Deze verwachting is echter uitgesproken voor de coronacrisis uitbrak. De huidige situatie met de sluiting van Tönnies en een exportverbod voor een aantal slachthuizen richting China, gooit roet in het eten. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden