Danish Crown

Nieuws Danish Crown

Eerste Deense slachterij getroffen door corona

30 Juli 2020 - Jorine Cosse

In een slachterij van de Deense vleesverwerker Danish Crown is het coronavirus vastgesteld. Binnen 48 uur werden 3 werknemers positief getest. Tot op heden leken Scandinavische slachterijen aan de coronaproblematiek te ontkomen.

De verwerker heeft per direct de afdeling met de besmette medewerkers gesloten. Hiermee zijn zo'n 30 medewerkers naar huis gestuurd. De besmettingen kwamen aan het licht nadat een medewerker afgelopen zondag (26 juli) bij de directie meldde besmet te zijn met het virus. De andere 2 besmette medewerkers werden gevonden doormiddel van tests die Danish Crown liet doen op maandag. Het is onbekend hoe de medewerkers besmet konden worden en of er nog meer medewerkers besmet zijn.

De vleesverwerker is in gesprek met de autoriteiten om te kijken welke verdere maatregelen er getroffen moeten worden om meer besmettingen te voorkomen. Voor zover bekend is dit de eerste slachterij in Scandinavië die getroffen wordt door een coronabesmetting onder medewerkers, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland, Ierland en Nederland waar verschillende slachterijen met het probleem te maken kregen.

Denemarken en corona
De getroffen locatie van Danish Crown ligt op net geen 70 kilometer afstand van Kopenhagen, in Ringsted. In totaal werken er ongeveer 900 medewerkers. Het aantal besmettingen in het land loopt op sinds afgelopen maandag. In totaal kwamen er 30 besmettingen bij op 1 dag, wat maakt dat er nu 13.577 besmettingen bevestigd zijn in Denemarken. Het dodental blijft staan op 613.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Nieuws Halfjaarcijfers

Lege slachthaken en lagere winst bij Danish Crown

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden