Danish Crown

Nieuws Coronavirus

Danish Crown gaat toch over tot sluiting slachthuis

10 Augustus 2020 - Jorine Cosse

Even leek Danish Crown aan een sluiting van haar slachterij in Ringsted te ontkomen, maar dat is volledig gekeerd nu de corona-uitbraak omvangrijker blijkt dan gedacht. Waar bij de eerste melding 'slechts' een hand vol medewerkers positief getest waren, is dat aantal nu opgelopen naar 150 medewerkers.

Om die reden heeft de vleesgigant besloten het slachthuis vanaf vandaag (10 augustus) voor minstens een week te sluiten. De eerst melding van een coronabesmetting werd inmiddels 2 weken geleden gemaakt. Het bedrijf meldt wel dat de uitbraak nu onder controle is, maar Danish Crown wil het risico op meer besmettingen toch zo veel mogelijk inperken.

Quarantaine
Bij de eerste melding ging het Deense vleesconcern direct over op testen. Hoewel de resultaten mee leken te vallen werd de snijafdeling waar de besmette medewerkers werkten toch gesloten. Hierdoor kwamen 30 medewerkers thuis te zitten, die daarbij in quarantaine moesten. Met de sluiting van gehele de locatie komen daar nog eens ruim 800 medewerkers bij die thuis moeten blijven. Het is onbekend of zij ook in quarantaine moeten, maar met een sluiting van 'slechts' een week lijkt dat onwaarschijnlijk. Dit gezien de quarantaine tijd van 2 weken.

Volg hier het laatste nieuws over de coronabesmettingen in de vleesverwerking.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Nieuws Halfjaarcijfers

Lege slachthaken en lagere winst bij Danish Crown

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden