Shutterstock

Nieuws Varkensprijzen

DCA Beursprijs definitief naar min 5

16 September 2020 - Wouter Baan

De prijsdaling op de Nederlandse varkensmarkt valt mee, waarmee de voorlopige daling van de DCA Beursprijs van 5 cent kan blijven staan.

Daar waar Vion begin deze week met 8 cent verlaagde, houden Compaxo en Van Rooi het bij min 5. De noteringen van beide slachterijen komen daarbij uit op respectievelijk €1,26 en €1,27 per kilo. In het kader van de gespannen marktsituatie vallen de verlagingen mee.

Temeer omdat ook de Duitse VEZG-notering niet verder daalt en blijft staan op €1,27 per kilo, al dreunt van min 20 afgelopen week nog wel even na. De spanning op de Duitse markt is nog altijd om te snijden. Dat er gesprekken zijn met China om de export alleen regionaal (deelstaat Brandenburg) toe te passen, biedt een sprankje hoop.

Min 5 blijft staan
De DCA Beursprijs was vrijdagavond voorlopig vastgesteld op een verlaging van 5 cent met €1,34 per kilo. De prijs van levende varkens daalde met 4 cent tot €1,05. Op basis van gesprekken met de adviescommissie is besloten om de notering voor deze week daarop definitief te laten staan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Varkensprijs knelt teveel om paassprintje te trekken

Analyse Varkens

Varkensmarkt te mat voor nieuwe prijsstijging

Analyse Varkens

Nederlandse slachterijen opnieuw niet tot het gaatje

Analyse Varkens

Blijft varkensprijs in het spoor van Duitsland?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden