Shutterstock

Inside Varkens

DCA BestPigletPrice houdt stabiele notering vast

26 Oktober 2020 - Chanti Oussoren

Van afnemende onzekerheid is op de biggenmarkt nog altijd geen sprake. Toch blijft er veel spanning in de markt als gevolg van de AVP-uitbraak. Een lichtpuntje is dat de DCA BestPigletPrice deze week wederom geen verdere verlaging in zet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De onzekerheid op de markt komt voort uit de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland. Doordat er geen Duits varkensvlees meer naar China mag worden geëxporteerd, is er sprake van een overschot aan vlees en blijkt het vinden van afzetmogelijkheden een moeizaam proces. Ook is er minder slachtcapaciteit door de coronacrisis en hangen er ruim 400.000 slachtrijpe varkens boven de markt.

Dit werkt door in de Nederlandse en andere Europese varkensmarkten. Zij kunnen daardoor minder biggen en vleesvarkens kwijt in andere Europese landen. De Nederlandse biggenexport richting Duitsland is dan ook fors teruggezakt. In week 42 gingen er bijna 70.000 biggen naar onze oosterburen, waar dat vorig jaar nog ruim 86.000 stuks waren.

De totale biggenexport uit Nederland zakt terug in aantallen. Vorig jaar exporteerde Nederland in week 41 nog ruim 137.000 biggen, maar dit jaar werden er slechts iets meer dan 124.000 biggen uitgevoerd.

DCA BestPigletPrice
Het vinden van afzetmogelijkheden blijft voor veel handelaren stroef verlopen. De DCA BestPigletPrice blijft deze week wederom stabiel op een prijs van €23,50 per big en noteert daarmee voor de vierde week op rij onveranderd. De stabiele prijs biedt de markt enig houvast, in de zin dat er in ieder geval geen verdere verlaging is. Ook in Duitsland blijft het prijsniveau stabiel op €27, de notering is daar voor de zesde achtereenvolgende week onveranderd.

Bekijk hier het verloop van de DCA BestPigletPrice.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden