TonyV3112 / Shutterstock.com

Inside Varkens

Varkensvleesexport Spanje richting China verdubbelt

29 Oktober 2020 - Chanti Oussoren

Spanje heeft over de eerste helft van 2020 fors meer varkensvlees naar China geëxporteerd, zo blijkt uit de cijfers van de Spaanse nationale varkensfokkerijvereniging Anprogapor. Ook voor het tweede halfjaar zijn de vooruitzichten positief.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over de eerste 6 maanden van het jaar wist Spanje de varkensvleesexport richting China te verdubbelen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar werd een groei van 107% gerealiseerd. In totaal werd er 539.627 ton varkensvlees geëxporteerd, hiermee is Azië de belangrijkste afzetbestemming voor Spanje geworden.

Niet alleen het exportvolume is aanzienlijk gestegen, ook de exportwaarde nam toe. Over de eerste 6 maanden van 2019 bedroeg deze waarde van varkensvlees met China bestemming zo'n €442 miljoen. Dit jaar kwam de waarde uit op bijna €1,2 miljard, een stijging van maar liefst circa 170%.

Profiteren van AVP
Anprogapor laat weten dat de groei het gevolg is van de Afrikaanse varkenspest (AVP) die een groot deel van de Chinese varkensstapel verwoestte. De Chinese vraag naar varkensvlees is daardoor aanzienlijk gegroeid.

Nu ook Duitsland, één van de grootste Europese varkensproducenten, is getroffen door AVP en daardoor haar exportlicentie richting diverse landen is verloren, nemen de Spaanse exportmogelijkheden verder toe.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden