Shutterstock

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies schroeft slachttempo op

17 November 2020 - Chanti Oussoren

Het Duitse vleesconcern Tönnies heeft sinds gisteren (maandag 16 november) het slachttempo van de locatie in Rheda-Wiedenbrück opgevoerd. Er is een nieuwe snijmachine in gebruik genomen om de slacht- en snijcapaciteit te verhogen.

Vorige week wilde de slachterij de nieuwe snijderij al in gebruik nemen, maar hier maakten de autoriteiten bezwaar tegen. Zij gaven afgelopen vrijdag toestemming om de nieuwe snijmachine te gebruiken. De slachtcapaciteit kan hierdoor flink worden opgeschroefd. De machine biedt werk aan 200 medewerkers en zorgt ervoor dat Tönnies tot 40.000 varkens extra per week kan slachten.

De uitbreiding van de slachtcapaciteit in Rheda-Wiedenbrück is van groot belang voor de gehele varkensmarkt. Volgens Tönnies brengt de nieuwe slachterij de slacht- en snijcapaciteiten zelfs weer op pre-corona niveaus. Dit brengt een positievere blik op de huidige donkere varkensmarkt.

Duitse Schweinestau
Volgens de Duitse varkensvakbond ISN is de Duitse 'Schweinestau' (varkensprop) inmiddels al opgelopen tot 600.000 slachtrijpe varkens. Tot voor kort liep dit aantal wekelijks met circa 30.000 varkens op vanwege gebrek aan slachtcapaciteit. De in gebruik name van de nieuwe snijderij bij Tönnies biedt hoop dat de stroeve afzet geleidelijk verbeterd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden