Shutterstock

Nieuws Varkens

Meer coronabesmettingen bij Tönnies in Weißenfels

8 December 2020 - Chanti Oussoren

De coronacrisis raakt de vleessector hard. Sinds het begin van de crisis liggen slachterijen onder een vergrootglas als het gaat om het aantal besmettingen onder personeel. Het tij is nog niet gekeerd, zo blijkt bij Tönnies in het Duitse Weißenfels waar het aantal besmettingen weer oploopt.

Vleesconcern Tönnies kampte, net als een aantal andere slachterijen, tijdens de eerste coronagolf met veel besmettingen onder personeelsleden. Ook in de tweede golf ontkomt het bedrijf hier niet aan. 

Begin oktober kwam er een lichtpuntje toen locatie Weidemark in Sögel de werkzaamheden deels kon hervatten dankzij een nieuw hygiëneprotocol. Nu blijkt dat het mis gaat op de locatie in Weißenfels in de staat Saksen-Anhalt. In deze regio ligt de besmettingsgraad hoog en daarom voerde Tönnies de testfrequentie op. In de afgelopen 2 weken zijn er 170 medewerkers positief getest, deze worden in een aparte quarantainevoorziening ondergebracht. In totaal werken er circa 2.200 mensen bij de locatie in Weißenfels.

Slachtcapaciteit
Volgens de meest recente informatie ligt een tijdelijke sluiting nog niet in het verschiet. Onder optimale omstandigheden kunnen er in Weißenfels tot 20.000 varkens per dag geslacht worden, uitval van deze slachtcapaciteit kan de sector zich momenteel ook niet permitteren. Het Duitse overaanbod aan varkens staat namelijk op honderdduizenden dieren en de afzetmogelijkheden zijn beperkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden