Shutterstock

Nieuws Coronavirus

China vindt opnieuw corona op importvlees

8 December 2020 - Wouter Baan

China heeft opnieuw het coronavirus gedetecteerd op geïmporteerd vlees uit Zuid-Amerika. De ontdekking werd gedaan in de stad Wuhan, waar het coronavirus vorig jaar voor het eerst is vastgesteld.

Het virus werd gevonden op rundvlees uit Uruguay en varkensvlees afkomstig uit Brazilië. Het ingevroren varkensvlees was in juni al naar de Chinese stad Shanghai verscheept en vervolgens naar Wuhan gereden. Daar lag het sinds eind juli opgeslagen. Het eveneens ingevroren rundvlees lag al sinds eind maart in Wuhan.

Sinds maart
Klaarblijkelijk kan het virus dus langere tijd in koelhuizen overleven. De personeelsleden die met het besmette vlees in aanraking kwamen zijn naderhand allemaal negatief getest. In november ontdekte China het virus ook al op geïmporteerd vlees uit Zuid-Amerika.

China is erg huiverig om corona via voedselproducten als vlees en vis binnen te krijgen. Toen er deze zomer bij Europese en Amerikaanse slachterijen corona-uitbraken waren, kregen zij door het land onmiddellijk een exportverbod opgelegd. Ondertussen zijn deze vleesbans weer van de baan.    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden