Shutterstock

Nieuws Varkens

Duitse schweinestau daalt harder dan verwacht

9 Februari 2021 - Chanti Oussoren

Het overaanbod aan slachtrijpe vleesvarkens in Duitsland neemt vlotter af dan eerder werd ingeschat. Toch hangen nog altijd veel varkens boven de markt. De belangenbehartiger van Duitse varkenshouders (ISN) schat het huidige overaanbod op zo'n 760.000 stuks.

Rond de jaarwisseling bereikte het overaanbod een toppunt van 1 miljoen varkens, maar in januari slonk de varkenscongestie. ISN achtte het mogelijk dat de Duitse 'schweinestau' wekelijks verder zou stagneren en met zo'n 60.000 stuks per week kon afnemen. Onder optimale omstandigheden kon zelfs een afname van 90.000 mogelijk zijn. Inmiddels lijkt het indammen van het overaanbod zelfs 2 keer zo snel te gaan als werd ingeschat.

In de laatste week van januari is de varkenscongestie zelfs met 120.000 stuks afgenomen. Over heel januari stagneerde het overaanbod met 300.000 varkens en daarmee ging februari van start met nog zo'n 760.000 slachtrijpe varkens die boven de markt hangen.

Slachtcapaciteit
De afname is te danken aan het optimaliseren van de slachtcapaciteit bij slachthuizen. Van grootschalige coronabesmettingen onder personeelsleden is, voor zover bekend, bij veel slachthuizen geen sprake meer. Momenteel kampt alleen het slachthuis Steinemann op 2 locaties nog met beperkte slachtcapaciteit door de coronacrisis.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden