Eigen foto

Inside Varkens

Tekort stuwt biggenprijs verder omhoog

1 Maart 2021 - Chanti Oussoren

De goede vraag naar biggen kenmerkt momenteel de markt. Het aanbod kan niet volledig aan de vraag voldoen. Reden voor een verdere verhoging van de DCA BestPigletPrice.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in biggen is de afgelopen weken al goed op gang gekomen, met prijsstijgingen als gevolg. Ook deze week is er een goede vraag naar biggen. Vanuit de markt wordt bevestigd dat er een tekort is en er in combinatie met de goede exportvraag niet aan de volledige vraag kan worden voldaan.

Duitse vraag neemt toe
De exportvraag is goed en geeft de markt een extra impuls. In week 7 werden er in totaal ruim 136.000 biggen geëxporteerd. Dat overtreft de export van eerdere jaren.

Het overgrote merendeel, meer dan 75.000 biggen, werden uitgevoerd richting Duitsland. Hiermee heeft Duitsland de invoer weer flink opgeschroefd in vergelijking met de voorgaande weken. Destijds werden er weinig biggen geïmporteerd, omdat het overaanbod varkens zo ruim was. Het importvolume ligt wel nog lager dan voorgaande jaren.

De Spaanse biggenimport lag in week 7 wat lager dan in de voorgaande weken, maar blijft ruimschoots voorlopen op het niveau van eerdere jaren.

BestPigletPrice stijgt onverstoord verder
Het beperkte aanbod in combinatie met de goede vraag zorgt ervoor dat de DCA BestPigletPrice de stijgende lijn voortzet. Deze week stijgt de notering met maar liefst €4 tot €41 per big en hiermee overtreft het de eerdere prijsoplevingen dit jaar.

Ook de Duitse VEZG-notering doet deze week een flinke stap omhoog en stijgt met respectievelijk €5 naar €40 per big. De Deense biggenprijs neemt met omgerekend €4,40 toe tot €48,80.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden