Shutterstock

Inside Varkens

Overaanbod slaat om in zoektocht naar varkens

5 Maart 2021 - Chanti Oussoren

Het overaanbod varkens lijkt op te drogen en het aanbod wordt momenteel zelfs her en der als krap beschreven. Positief voor de varkensmarkt en de varkensprijs kan daardoor weer een flinke sprong nemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De varkensmarkt is de afgelopen weken positiever gestemd en de varkensprijs zit in de lift. De gezaghebbende Duitse VEZG-notering is de afgelopen 2 weken met maar liefst €0,19 gestegen. Het overaanbod varkens is daar als sneeuw voor de zon verdwenen.

Dat het Duitse vleesconcern Westfleisch op een locatie weer met coronabesmettingen onder het personeel kampt, komt op een ongelukkig moment nu de varkensmarkt weer herstellende is. De slachterij heeft voor zover bekend de werkzaamheden niet volledig neergelegd, wat de schade op slachtcapaciteit beperkt. Door de dagelijkse testen en aangescherpte hygiëneprotocollen wordt massaverspreiding, waarvan in de zomer sprake was, voorkomen.

Het Vietnamese ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling heeft deze week laten weten dat de export van vers Duits varkensvlees en slachtafval onder bepaalde voorwaarden weer mogelijk is. De opening van de export naar Vietnam is een extra positieve ontwikkeling. Helaas is er nog steeds geen positief nieuws uit China.

Zoektocht naar varkens
In Nederland was het overaanbod tot voorkort nog ruim, maar ook hier lijkt de zoektocht naar varkens te zijn gestart. Dit biedt weer ruimte voor de DCA Beursprijs 2.0. De notering van geslachte varkens stijgt met €0,10 naar €1,43 per kilo. De prijs van levende varkens stijgt eveneens en neemt met €0,08 toe tot €1,08.

De vooruitzichten voor de varkensmarkt, waaronder een schaars biggenaanbod waardoor het varkensaanbod op den duur ook schaarser wordt, bieden goede perspectieven voor verdere prijsstijgingen.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden