Shutterstock

Inside Varkens

Nieuw record voor Chinese varkensvleesimport

21 April 2021 - Chanti Oussoren

Het Chinese importvolume van varkensvlees neemt, ondanks berichten over het herstel van de binnenlandse varkensstapel, nog geen gas terug. Over de maand maart werd zelfs een nieuw record geïmporteerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal importeerde China in maart maar liefst 460.000 ton varkensvlees. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een toename van 16%. Volgens de douanecijfers wordt er zelfs een nieuw record bereikt. Over de eerste 3 maanden van het jaar werd in totaal 1,16 miljoen ton geïmporteerd, 22% meer dan vorig jaar.

De invoer werd deels voortgedreven vanuit staatskopen om de voorraden aan te vullen. Om de varkensprijzen te drukken wordt er regelmatig varkensvlees uit voorraad op de markt gebracht. Deze voorraad moet ook weer worden aangevuld. 

Groei binnenlandse productie
De Chinese varkensvleesproductie is ook gegroeid en lag over de eerste 3 maanden van het jaar bijna 32% boven het niveau van vorig jaar. De binnenlandse varkensstapel groeide, maar er zijn ook veel varkens preventief geslacht uit angst voor de Afrikaanse varkenspest. Dit leidde tot lagere slachtgewichten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden