Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs levert flink in

21 April 2021 - Chanti Oussoren - 1 reactie

De Duitse varkensprijs heeft deze week de langdurige periode van stabiliteit doorbroken. Er is echter geen sprake van een positieve prijsbeweging, de gezaghebbende VEZG-notering levert behoorlijk in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Een periode van 6 weken bleef de Duitse varkensprijs onveranderd op €1,50 per kilo. Dit nadat de prijs vanaf week 8 in slechts 5 weken tijd met maar liefst €0,31 steeg. Door stroeve marktomstandigheden kan het huidige prijsniveau helaas niet behouden worden en moet de notering inleveren. De VEZG-notering daalt met €0,08 tot €1,42 per kilo. Hiermee wordt de eerste daling sinds half november vorig jaar ingezet.

De varkensmarkt wachtte hoopvol op mooi weer dat de vleesafzet extra impuls kon geven. Echte zomerse temperaturen zijn uitgebleven en de Duitse varkensprijs moet het ontgelden. De DCA Beursprijs 2.0 bleef afgelopen vrijdag nog stabiel. Of de Beursprijs het ook komende week droog houdt, is enkel af te wachten.

Europese varkensprijzen
In de Duitse ISN prijsvergelijking zijn vooralsnog geen prijsdalingen te zien. In Frankrijk en Denemarken zet de varkensprijs juist nog een stijging in, maar deze blijft nog altijd ver achter op de Spaanse varkensprijs. Die steekt er met kop en schouders bovenuit.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden