DCA Voer Pro Inside

Prijs aardappelsnippers daalt door ruim aanbod

18 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

De markt voor bij- en brijvoerproducten is in week 47 relatief rustig. Dit komt deels doordat in week 46 verschillende prijswijzigingen zijn doorgevoerd. Toch worden ook in week 47 opnieuw prijzen van enkele aardappelproducten verlaagd. De prijzen van...

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijzen van verschillende aardappelproducten worden door DuynieBeuker in week 47 verlaagd. Zo daalt de prijs van aardappelsnippers met 2,50 euro naar 42,50 euro per ton. Ook de prijzen van aardappelschraapsel  is met 2,50 euro verlaagd en komt op 34 euro per ton.

Voor de prijsverlaging van aardappelsnippers zijn verschillende redenen. Allereerst is het aanbod vanuit de aardappelverwerkende industrie vrij ruim. Ten tweede spelen ook de prijzen van andere, energierijke producten een rol. In vergelijking met deze producten stond de prijs van aardappelsnippers vrij hoog. Door de prijs aan te passen is het product wat concurrerender geworden.

De verlaging van de prijs van aardappelsnippers, leidt ook tot verlagingen van aardappelschraapsel en aardappelzetmeel steekvast. Beide producten zijn door DuynieBeuker met 10 cent per droge stof verlaagd en komen in week 47 op respectievelijk 1,70 euro en 2,25 euro per procent droge stof

Tegenover de dalingen van aardappelproducten, staan verhogingen van broodproducten. De prijs van brood nat stijgt met 20 cent naar 16,15 tot 15,65 euro per 100 kilo. Voor broodmeel en Robiscopellets voert DuynieBeuker verhogingen van 25 cent door. De prijzen komen hierdoor tussen de 19,50 en 21,20 euro per 100 kilo te liggen voor broodmeel, en tussen de 20,50 euro en 22,20 euro per 100 kilo voor Robiscopellets. De reden voor de verhoging is de tarweprijs, die de laatste weken weer aan het stijgen is.

FarmFeed Hedimix, Bonda en Rined Fourages voeren in week 47 geen prijswijzingen door, maar dit betekent niet dat de markt stilstaat. FarmFeed Hedimix heeft bijvoorbeeld recent een tankpark voor FeedWei en FeedMelk in gebruik genomen waardoor nu 110.000 ton kan worden uitgeleverd. Eerder was dit 55.000 ton.

Verder geeft FarmFeed Hedimix aan dat Wei Capra twee weken niet leverbaar is. De reden hiervoor is dat de fabriek waar het product vandaan komt, stil ligt wegens onderhoudswerkzaamheden. In week 49 wordt de productie weer opgestart en is Wei Capra weer, eerst in beperkte mate, beschikbaar. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden