DCA Voer Pro Inside

Tarwefutures houden vaste koers aan

9 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Nog steeds vormen dezelfde factoren, waaronder het weer, Rusland, Australië en exportdip VS, de oorzaken van de prijshoudende tendens op de wereldwijde tarwemarkten. Vooral voor de lange termijn zijn de vooruitzichten voor een vaste tarweprijs goed. Op de korte termijn is kunnen de markten echter ene pas op de plaats maken.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De granenmarkten vinden nog steeds steun op de aanhoudende onzekerheid over wat Putin zal doen met de graanexport. De twijfel zal naar verwachting de komende weken niet verdwijnen. Hoofdzakelijk een consequentie van de hoge inflatie op de binnenlandse markt door de val van de roebel.  De zwakke roebel kan Rusland aansporen om druk te zetten op de export.

Ook het weer in de Zwarte Zee regio blijft de markten beïnvloeden. De komende tijd kan er echter een stijging in temperatuur aankomen. In Australië is de oogst nog aan de gang. De productie van tarwe wordt geschat rond de 23 miljoen ton. De verladingen van de vierde exporteur te wereld  zullen waarschijnlijk naar het laagste punt in vijf jaar zakken door de droge weersomstandigheden. Er is vrees dat maaltarwe wordt gedegradeerd tot voedertarwe. De regering heeft het over een reductie van 6,1 procent.

In Chicago stond de prijs van het maart 2015 contract maandag even op 5,9325 dollar per bushel, een daling van 0.8 procent. Uiteindelijk settelde de future op de CBoT op 598,00 dollar. Dat is een stijging van 4 dollar oftewel 0.67 procent. Dit tot verrassing voor veel handelaren, omdat de exporten van de VS niet zo vlot liepen. Tarwe voor levering mei 2015 beweegt zich boven de 600 dollar grens.

Ook groene cijfers in Parijs maandag. Het januari contract sloot op 189 euro per ton. Dat is een plus van 1 euro. Dinsdag neigt de future lager te openen. Toch zeggen deze kleine bewegingen omlaag weinig. De algehele trend is nog altijd prijshoudend. Een verdere prijsstijging zit er voor de lange termijn wel in.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden