DCA Voer Pro Inside

Tarwezetmeelprijs zwicht op stille brijvoermarkt

4 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

De vakantie krijgt steeds meer grip op de brijvoermarkt. De markt ligt nagenoeg stil en ook de grondstofmarkten drukken de stemming verder de kop in. Toch wordt er in week 32 nog wel en prijswijziging doorgevoerd.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Duynie verlaagt namelijk de notering van Hamino Starke met 0,10 euro waardoor de prijs van dit product op 2,55 euro per procent droge stof komt. De reden voor de verlaging van het tarwezetmeel is een lichte toename van het aanbod.

De aanbodstoename kan het gevolg zijn van de verder gedaalde grondstofnoteringen. Tarwe, maïs en soja kenden in de periode van week 25 tot en met week 27 een plotselinge opleving. Vanaf week 28 zijn de noteringen weer stevig gedaald en terug gekeerd op oude niveaus. Wellicht dat de tarweverwerking hierdoor is toegenomen wat de verlaging van Hamino Starke heeft ingeleid.

Lagere grondstof-noteringen vergroten druk op brij-voermarkt

De verwachting is dat de grondstofnoteringen de komende tijd verder gaan dalen. Welk effect dit op de brijvoermarkt gaat hebben moet worden afgewacht. Het is echter niet onwaarschijnlijk dat lagere grondstofnoteringen de druk op de brijvoerprijzen vergroot.

Niet alleen vanwege de grondstofmarkten, maar ook vanwege de aardappelmarkt is sprake vanwege een afwachtende houding op de brijvoermarkt. De aardappelverwerkende industrie is bezig over te schakelen op aardappelen van de nieuwe oogst en dit kan effect hebben op het aanbod en de samenstelling van producten.

Het effect van de schommellende grondstofnoteringen en nieuwe aardappelen gaat zich echter pas na de vakantie tonen. Tot die tijd blijft er sprake van een rustige situatie op de brijvoermarkt.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden