DCA Voer Pro Inside

Oogstramingen sojabonen verwarren de handel

6 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

De prijzen van sojabonen in de Verenigde Staten bevinden zich inmiddels op zulk een laag niveau dat ze de export omhoog helpen. Aangewakkerd door de lage prijzen ontstaat meer vraag uit het buitenland en kunnen de prijzen op zoek naar de bodem. Maar het probleem blijft natuurlijk de enorme opbrengst, signaleert DCA Voer Pro Inside.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Handelaren vragen zich af, kijken naar historische informatie, hoe betrouwbaar de prognoses zijn. Zo gaat de USDA uit van een gemiddelde opbregst dit jaar van 47,1 bushel per acre met een kwaliteitsscore van nu 64 procent in goed tot uitstekend. Vorig kaar lag de gemiddelde opbrengst op 47,5 bushel per acre, maar lag het percentage goedgekeurd stevig hoger met 72 procent. Ook zien handelaren een discrepantie tussen de verwachte oogst van korrelmaïs met die van sojabonen. Afgaande op historische gegevens vermoedden zij dat de oogst van korrelmaïs te hoog of de oogst van sojabonen juist te laag is ingeschat.

Ook in Brazilië wordt een groeiende export van sojabonen verwacht. Abiove, de associatie van oliezaden producenten, verwacht in 2016 een export van 52,8 miljoen ton sojabonen. De export voor 2015 in bijgesteld van 50,3 naar 52,4 miljoen ton. De totale productie is ook opnieuw omhoog bijgesteld van 94,4 naar 94,8 miljoen ton. Ook komend jaar blijft Brazilië s’werelds grootste exporteur van sojabonen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden