DCA Voer Pro Inside

Markt voor korrelmaïs wacht op nieuwe impulsen

6 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Met goede vooruitzichten voor wat betreft de oogst van korrelmaïs - en weinig verassingen op de markt - is de stemming op de termijnmarkten ongewijzigd. Op de CBoT in Chicago en Matif in Parijs is de stemming vast of licht stijgend.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op de Matif moest de koers voor korrelmaïs gedurende week 40 iets inleveren. Aan de start van week 41 - de huidge week - is het oude koersniveau van ruim 163 euro per ton echter weer bereikt. Daarbij blijft de koers net boven de 160 euro per ton schommelen. Dat is al sinds week 35 het geval.

Ook op de CBoT in Chicago is de stemming vast of licht positief. Week 40 werd gestart met een notering van 142,11 dollar per ton. Daar bleef het gedurende de week op staan, tot aan het einde van de week net geen dollar bovenop de prijs kwam. Aan de start van deze week kwam nog eens anderhalve dollar op de prijs, tot een niveau van 144,59 dollar per ton.

In haar laatste rapport van 5 oktober laat het USDA de classificatie voor korrelmaïs staan op 68 procent goed of excellent. De afrijping loopt iets voor op het gemiddelde, terwijl de oogst iets later is. 27 procent is reeds geoogst, terwijl het langjarig gemiddelde op 32 procent ligt. Dat is deels te danken aan het feit dat akkerbouwers momenteel ook druk zijn met de oogst van sojabonen.

Voor de tweede helft van deze week wordt onstabieler weer verwacht, wat invloed op de oogst heeft. Er lijken zich echter geen situaties voor te doen waarbij de markt een prikkel krijgt, zo blijkt uit de stemming op de markt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden