Visvoerverkoop stijgt fors

Voerprijzen drukken omzet Nutreco niet

24 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Nutreco heeft in het eerste kwartaal van 2014 acht procent meer omzet geboekt ten opzichte van het eerste kwartaal in 2013. Het bedrijf verkocht vooral meer visvoer in Noorwegen. De omzet van de veevoerafdeling is gedaald.

De veevoerafdeling van Nutreco boekte 438,8 miljoen euro omzet in het eerste kwartaal van 2014. Dit is een daling van 4,6 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. Hoewel het bedrijf meer voer verkocht in Canada is de totale afzet met slechts één procent gestegen. Een prijsdaling van 1,9 procent en negatieve wisselkoerseffecten drukten het resultaat echter.

Ondanks de lagere omzet van de veevoerafdeling zag Nutreco de omzet van alle activiteiten tezamen  met 8,4 procent stijgen tot 853,3 miljoen euro. Dit is te danken aan de visvoerafdeling, dat met 414,5 miljoen euro 26,6 procent meer omzet boekte dan in 2013. Hoewel het afgezette volume met 24,3 procent steeg in met name Noorwegen, kampte Nutreco wel met lagere prijzen voor visvoer. De aankopen van Gisis in Equador en Misr in Egypte hebben een aandeel van 11,1 procent in de omzet.

De vooruitzichten van Nutreco voor het tweede kwartaal zijn positief. Het bedrijf verwacht dat de veevoerafdeling zich de komende drie maanden gaat herstellen en dat de omzet van de afdeling over het eerste halfjaar van 2014 hoger uitvalt dan de omzet van dezelfde periode in 2013. Het afgelopen jaar boekte de veevoertak een omzet van 56,9 miljoen euro in de eerste zes maanden. Hierdoor stijgt ook de Ebita, de winst voor aftrek van renten, belastingen en afschrijvingen van immateriële activa, ten opzichte het eerste halfjaar van 2013. In deze periode boekte Nutreco een Ebitda van 80,3 miljoen euro.

Nutreco heeft de voorgenomen verkoop van de mengvoer- en vleesactiviteiten en Spanje en Portugal nog niet afgerond. Het bedrijf zegt dat de verkoop meer tijd vergt dan verwacht, maar laat ook weten een goede aanbieding te hebben ontvangen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Nutreco
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden