Call met Jaap Korteweg

Vleessector verandert te traag om te overleven

24 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Terwijl de vraag naar vegetarische producten toeneemt, daalt de consumptie van echt vlees en door een belangrijke deal tussen de Vegetarische Slager en Albert Heijn raakt deze trend de komende tijd wellicht in een stroomversnelling. Vanaf week 15 zijn de vlees vervangende producten van de Vegetarische Slager namelijk verkrijgbaar in alle 824 filialen van de grootgrutter.

Het uiteindelijk doel van Jaap Korteweg, bedenker en ceo van de Vegetarische Slager is om al het industrieel geproduceerde vlees uit de schappen te verdringen. Toch kan de vleessector ook nog veel leren van de Vegetarische Slager als het om marketing en promotie gaat, vertelt Korteweg in een gesprek met Boerenbusiness-redacteur Elze Kuiper. ‘Wil je in de vleessector een sterk merk opbouwen, dan moet je iets spectaculair anders doen. Daar zie ik nog niet heel veel van en daar ga je mensen niet warm voor krijgen.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
3 reacties
jan4072 24 Maart 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/bbcall/video/10862804/Vleessector-verandert-te-traag-om-te-overleven]Vleessector verandert te traag om te overleven[/url]
Als het met het vegetarische vlees net gaat als met de margarine en de boter dan gaat het goed komen. Voor boter is een goed alternatief en toch eten veel mensen echte boter en de consumptie van boter stijgt eerder dan dat het daalt. Als je daarbij nog rekening houd met de gigantische hoeveelheid reklame die er voor margarine gemaakt wordt dan heeft ook vlees echt nog wel een toekomst. Misschien kun je wel andersom redeneren. Als er voor vlees (of boter) net zo veel reklame gemaakt gaat worden als er nu is voor margarine, is er dan nog wel toekomst is voor dit kunstmatige voedsel.
klomp 24 Maart 2015
Die pipo moet een keer ophouden zichzelf slager te noemen.
Een slager is iemand die dieren slacht en het vlees daarvan voorbereidt om gegeten te worden. Een beroep. Dus niet iemand die met soja en groeten werkt, dat is een groenteboer.
varkenshaas 24 Maart 2015
prima ontwikkeling laat die blaaskaak maar eens lekker opschalen zullen we nog wel eens zien of dit allemaal zonder slag of stoot gaat.
hoogmoed komt voor de val.
Jan 27 Maart 2015
Jongens je kunt als belanghebbend vleesproducent wil fulmineren tegen dergelijk modern gedoe ga je gang, maar als de consument om is komt die niet zomaar weer terug naar een supermarktslager om bulkvlees te kopen.
Korteweg beoogt twee zaken: vegetarisch 'vlees' en de consumptie van niet industrieel gefokt vlees. Als daar de toekomst ligt doe daar je voordeel mee, want als TIPP er door komt is de Amerikaanse feedlot je nieuwe concurrent.
Waarom LTO/COPA zich m.b.t. TIPP zich zo gemakkelijk laat inpakken is mij een raadsel, of zouden riante banen in het vooruitzicht worden gesteld?
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden