Nieuw financieringsconcept

Rabobank koppelt rijke klanten aan leners

8 Mei 2017 - Esther de Snoo

Rabobank gaat haar vermogende klanten op landelijke schaal koppelen aan ondernemers die nog op zoek zijn naar financiering. Dat meldt Business Insider. 

Crowdfunding via de grootbank. Wat begon als een tijdelijke proef van de Rabobank, wordt nu een landelijk concept. Het platform Rabo&Co moet vermogende klanten van de bank koppelen aan ondernemers die nog financiering zoeken. Dat maakte de bank maandag 8 mei bekend.

De dienst is een aanvulling op de financiering van de Rabobank zelf

Rabobank ziet de dienst vooral als een aanvulling op de financiering van de bank zelf en als aanvulling op de initiatieven voor crowdfunding. In dat laatste geval kunnen verschillende groepen particulieren, met inleg van kleinere bedragen, bijdragen aan de financiering van bedrijven.

Meelenen met de Rabobank
Vermogende klanten van Rabobank die méér dan 1 miljoen euro aan vrij vermogen hebben, kunnen meedoen met Rabo&Co. Er zijn wel aan een aantal regels. Zo mag de rijke particulier niet meer dan 10 procent van zijn vrije vermogen (via Rabo&Co) investeren in bedrijfsleningen.

Het idee hierachter is dat de Rabobank altijd 51 procent van de lening verstrekt. Particuliere klanten van de bank mogen samen tot maximaal 49 procent meefinancieren aan het project. Diezelfde rijke klant mag tot maximaal één ton per ondernemer aan krediet verstrekken. 

Als een ondernemer zijn lening deels of helemaal niet terug kan betalen, dan wordt het restant van de lening verdeeld tussen de Rabobank en de particuliere geldverstrekkers.

Meer dan 2 jaar winstgevend
De ondernemers die mee willen doen aan Rabo&Co moeten wel voldoen aan een aantal eisen. Zo moeten de ondernemers meer dan 2 jaar winstgevend zijn. Ook moet het gaan om herfinanciering van oude leningen of om een uitbreidingsfinanciering. De leningen hebben een maximale looptijd van 5 jaar.

Lees ook op Business Insider:
Wat je moet weten van Emmanuel Macron

Bretix is een tijdbom

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

BB TV Daniëlle Duijndam

Stijging melkprijs neemt margedruk niet direct weg

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden