Voortgang nieuwe stijl

Drie vakgroepvoorzitters blijven aan bij LTO

15 Juni 2017 - Clarisse van der Woude

De eerste 4 vakgroepvoorzitters van LTO Nederland zijn benoemd. Er is maar 1 vakgroepvoorzitter nieuw, de andere 3 waren al voorzitter. De nieuwste voorzitter komt wel uit de agrarische wereld.

Dit voorjaar was er nog gemopper over de bestuurlijke veranderingen die de nieuwe voorzitter Marc Calon wil invoeren. Er bestond vrees voor het feit dat de nieuwe vakgroepvoorzitters niet per se agrarische ondernemers hoeven te zijn. Een ander pijnpunt is dat de zittende voorzitters opnieuw moesten solliciteren naar hun functie, waarbij een vertrouwenscommissie de benoeming deed. Leden hebben daardoor minder inspraak.

Voorzitters passen in het vernieuwde LTO Nederland

3 van de 4 blijven op hun post
Donderdag 15 juni werd bekend dat 3 van de 4 op hun post blijven zitten. Voor de vakgroep akkerbouw is Jaap van Wenum (46) uit Kootwijkerbroek als meest geschikte voorzitter uit het proces gekomen. Van Wenum past ook in het vernieuwde LTO Nederland goed in het functieprofiel, stelt de standsorganisatie. Dit geldt ook voor voorzitter Wim Thus (59) uit Uden van de vakgroep kalverhouderij en Henk Raaijmakers (59) uit Deurne als voorzitter van de vakgroep bomen- en vaste plantenteelt.

De meest geschikte kandidaten
'De 3 heren hebben opnieuw gesolliciteerd voor de voorzittersfunctie. En ook gelet op de nieuwe functieprofielen blijven zij de meest geschikte kandidaten voor de vakgroepen', aldus Marc Calon. 'Is dit vernieuwend? Ja, we hebben alle functies opnieuw tegen het licht gehouden, maar dat wil niet zeggen dat goed presterende en geschikte voorzitters niet mogen blijven natuurlijk!'

Het nieuwe gezicht is Arie Kool (24) uit Gorinchem, die neemt het stokje over van Sjef Lavrijsen. Kool is benoemd als nieuwe voorzitter van de vakgroep konijnenhouderij. De gesprekken met de andere vakgroepen lopen nog. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden