Boerenbusiness TV

Hoe steungeld EU mestmarkt kan helpen

26 September 2016 - Redactie Boerenbusiness - 9 reacties

Geld krijgen voor het niet leveren van melk, het is een vreemd facet, zegt agrarisch directeur Lubbert van Dellen van Accon Avm. Het is een goede stimulans om na te denken over de veestapel, maar liever laten we de buurman de eerste stap zetten.

In deze aflevering van Boerenbusiness TV gaat het over deze stap van FrieslandCampina en de daaraan vast hangende zaken als de toekomst van de veestapel, de waterkwaliteit en mestwetgeving.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
9 reacties
Haven 26 September 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10871674/Inkrimpen-van-de-veestapel?-De-buurman-mag-eerst]Inkrimpen van de veestapel? De buurman mag eerst[/url]
Laat de harde groeiers maar inleveren en degene die stabiel zijn gebleven gewoon lekker zo laten. Het is belachelijk dat een bedrijf moet inkrimpen om zo de extreme groei van een ander te compenseren
Wessels 26 September 2016
Helemaal mee eens, niks aan toe te voegen
mdb 26 September 2016
Mee eens, als dit doorgang gaat vinden, dat wij koeien moet inleveren die we al jarenlang hebben, gaat het hier stoppen!

Daar hebben wij geen zin meer in, misselijk wereldje geworden zo.
Wordt veel onrecht aangedaan aan steady bedrijven ten behoeve van die gedachtenkronkel van groei op geen land bah! Bedankt LTO ( de grootste kronkel) Kom voor je boeren op zeg!!!!
mdb 26 September 2016
Deze meneer hebben we nu ook wel genoeg gezien! Komt je de strot uit
dat gezwetst!
Peter 26 September 2016
@mbd @haven
Dat groeien heet ondernemen toch?
petatje 26 September 2016
Peter schreef:
@mbd @haven
Dat groeien heet ondernemen toch?

Volgens de verkopers die op jouw erf komen vast en zeker wel, maar er zijn veel meer manieren van ondernemen dan wildgroei. Marktdenken komt voorop, en dat ben je kennelijk vergeten. Jouw gedachtengang is; ik produceer blind tegen de klippen op en zie wel of er ergens in de wereld een klant gevonden wordt door mijn afnemer, die ik daarmee ook met een vet probleem opzadel. Dat heeft voor mij een andere naam dan ondernemen!En ik neem gemakshalve maar aan dat je er uberhaupt over nagedacht hebt!
jan4072 26 September 2016
@peter. Helemaal gelijk. Ondernemen betekend in sommige gevallen ook groeien zonder na te denken en failliet gaan. (al denk ik dat dit niet is wat jij wilt horen/lezen)
jan4072 26 September 2016
@peter. Helemaal gelijk. Ondernemen betekend in sommige gevallen ook groeien zonder na te denken en failliet gaan. (al denk ik dat dit niet is wat jij wilt horen/lezen)
andre 27 September 2016
Als ik latente ruimte (vrij ruimte voor fosfaatrechten) momenteel vul met varkensmest en ik krijg hierdoor minder fosfaatrechten toebedeeld is dit toch vervreemding van eigendomsrecht, of niet ? en vrijheid , want ik ben niet vrij in het kiezen tussen varkensmest (varkens fosfaat probleem hoef ik niet op te lossen) en koe fosfaatrechten.
Abonnee
betweter 27 September 2016
degene die groeiden hebben wel meer melkgeld, en volgende maand heel veel meer, wat is er mis met nadenken en ondernemen!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws melk

ZuivelNL wil ook voor biologisch KringloopWijzer

Nieuws melk

Belgische hygiëne- en antibioticaregels scherper

Nieuws melk

Weging Kringloopwijzer in commerciële handen

Nieuws melk

Weidegang lijdt onder verduurzamingsdruk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden