Boerenbusiness TV Politiek

Kennisachterstand burger in landbouw taak voor overheid

24 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

De overheid moet een signaal afgeven over de kennisachterstand van de burger aangaande landbouw, zo vindt Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie. Zij pleit er daarom voor om het boerenbedrijf structureel in te bedden in het onderwijs.

Wat is de positie van de ChristenUnie onder agrarische kiezers en welk standpunt heeft de partij in natuurinclusieve landbouw? Dit en meer hoort u in deze uitzending van Boerenbusiness TV Politiek.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
3 reacties
knollenland 24 Januari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10873132/Kennisachterstand-burger-in-landbouw-taak-voor-overheid]Kennisachterstand burger in landbouw taak voor overheid[/url]
niet op scholen daar leer je lezen en rekenen en ze kunnen de tijd wel gebruiken om de achter stand op dat terrein weg te werken .maar op de media (jeugdjournaal,internet)laten zien waar en wanneer de boer met voedsel bezig is.
geert 24 Januari 2017
af en toe een boerderij bezoeken is goed voor de jeugd ,vooral de jeugd die in de grote stad woont ,die meent dat voedsel gewoon uit de winkel of fabriek komt
petatje 24 Januari 2017
Het grote probleem zit bij hen die het basisonderwijs verzorgen. Grotendeels dames die het zielig vinden dat er uberhaupt dierhouderij bestaat. Niet gehinderd door enig voedingstechnisch of economisch besef. Wel van graag gedeelde informatie (indoctrinatie) voorzien door allerlij postcodeloterijgerelateerde actiebedrijven die een totaal vertekend beeld van landbouw voorschotelen. Datzelfde gebeurt overal tot op de radio bij de weerberichten aan toe, waar mevr. V.D.Leur in het voorjaar meldt dat de zuurstofgehaltes in de lucht stijging omdat de bomen weer groen worden. Daarbij gemakshalve (bedoeld of onbedoeld) vergetend opkomende landbouwgewassen inclusief grasland daarin mee te vermelden. Vind je het dan gek dat de burger een vertekend beeld krijgt?!
Fier 28 Februari 2017
Na 25 jaar van deelname en ontvangen van VMBO en HAVO leerlingen. Zijn wij gestopt. De desinteresse van de docenten heeft e.e.a. kapot gemaakt er was geen draagvlak voor onze inzet. Daarnaast pleit ik ervoor om een verdiepingsslag te maken door stad en Platteland te behandelen in projecten. Niet alleen de Agro-sector maar ook onderdelen naast onze bedrijven in ons platteland bijv. de natuur, water en dieren in het wild.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Politiek

Berucht amendement op dierenwet is van de baan

Nieuws Politiek

Natuurherstelwet met noodrem goedgekeurd

Analyse Politiek

Financiën breekpunt, ook op landbouw botert 't niet

Analyse Mest

Adema ligt op ramkoers met de agrarische sector

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden