Boerenbusiness TV

Vedder: 'Fosfaat splijt melkveehouderij'

9 Mei 2017 - Redactie Boerenbusiness - 14 reacties

'De melkveehouders zijn met frisse tegenzin begonnen aan de uitvoering van het fosfaatreductieplan in januari. Ik moet er niet aan denken dat al onze inzet voor niets is geweest. De derogatie moeten we binnen halen', zegt melkveehouder Eline Vedder.

Ze hekelt de steeds groter wordende verdeelheid onder melkveehouders. 'Iedereen lijkt inmiddels tegenover elkaar te staan. Dat doet me pijn.' Volgens Vedder is het vertrouwen van melkveehouders in demissionair staatssecretaris Van Dam gedaald tot onder het vriespunt. 'Ik denk dat weinig melkveehouders rustig achterover leunen en erop vertrouwen dat Martijn van Dam dit schip moeiteloos de haven in zal varen.' 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
14 reacties
Abonnee
melkert 9 Mei 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10874437/verdeeldheid-onder-melkveehouders-groeit][/url]
ik wil wel van die derogatie af, heb er alleen maar last van.
Laten we eens een onderzoek doen onder onze collega's, hoeveel willen nog derogatie!
boerin 9 Mei 2017
Ik wil er ook van af. Geloof niet in dat het voordeel opweegt tegen de vele nadelen. Bespaar je misschien op mestafvoer maar wat een regelgeving en kosten erover je heenkomt om de derogatie te behouden is nog nooit berekent. De verhalen van LTO zijn zo gekleurd en zijn ze nog wel voor de boeren of zitten ze daar in hun torentje alleen hun eigen hersenspinsels te verdedigen.
andre vw 9 Mei 2017
Verdeeldheid maakt chaos.
Abonnee
de hoek 9 Mei 2017
Verdeeldheid is al 30 jaar, nu door pakken derogatie eraf, 1 jaar hogere mestkosten afzet,en veel minder regels en ons niet meer laten inpakken door ..... heren punt.
Hans 9 Mei 2017
Het is dus de grootste flauwekul dat derogatie garant staat voor weidegang en andere lastige dossiers zoals mevrouw Vedder ons voorhoud. Als dat de reden is om derogatie in de benen te houden, heb ik mijn bedenkingen.
Wat mij betreft eraf met die derogatie.
mdb 9 Mei 2017
De echte knelgevallen oplossen!

De rest, die willen en wetens na 2 juli gas gegeven heeft moeten hun gemak eens gaan houden, en aanpakken binnen de kaders

Zo gaat het hele plan naar de klote, en dan zul je is zien wat er dan gebeurd.

Bij mij koeien afsnoepen die ik al jaaaren heb... het is klootzakkerig gedrag van die dwarsliggers!!!
Paul 9 Mei 2017
Het zou mevr. Vedder sieren als ze zegt hoe de derogatie binnen gesleept zou moeten worden. Het is erg makkelijk om te stellen dat derogatie belangrijk is. Juist het doel van het behalen van de derogatie heeft tot nu toe de melkveehouders uit elkaar gedreven. Het verleden kan niet meer terug geraaid worden. Feit is wel dat er financiële compensatie kan worden geëist voor de tol die we met z'n alle moeten tonen.
Abonnee
weerstand 9 Mei 2017
ik proef hier in de buurt steeds meer weerstand tegen de derogatie

De last is te groot om te dragen, en het papieren monster te groot om te bedwingen.
S.R. 9 Mei 2017
Niks aan de hand toch ? Grondig heeft bij de rechter recht gekregen. En daarmee punt. Verder denk ik dat het Europese landbouwbeleid zich niet mag bemoeien met de fosfaatreductie, daar valt immers ook nog wel een rechtzaak mee te winnen . Alleen de uitspoelings norm moet lijdend zijn , en niet de productie norm . Waar bemoeid Europa zich mee !
Aj 9 Mei 2017
Derogatie afschaffen, gve wat je hebt per 2 juli2015 toekennen. grondgebonden groei, geen fosfaat rechten, daardoor blijft er veel geld binnen de sector.
Ronnie 10 Mei 2017
De gemiddelde boer zonder in DEROGATIE in 2018 moet ongeveer 700 m3 meer mest afzetten. Hier is geen ruimte meer voor in Nederland. De mest zal niet opgehaald worden. Dan is er pas echt een probleem !!!!!!!!
geert 10 Mei 2017
Boeren zijn het vaak oneens met elkaar ,er is geen bedrijf gelijk,de een heeft veel geinvesteerd de ander weer minder,zoek het maar uit !
geert 10 Mei 2017
De staatssecretaris speelt ook de boeren tegen elkaar uit
Ik 11 Mei 2017
Grondgebonden groei akkoord.Geen rechten of referentie uit het verleden.Derogatie laten vallen en zorgen dat mest beter benut wordt en de mest verwerking op gang komt.
JRdB 18 Mei 2017
Ben nu extensief, kan ca. 1250 m3 mest aanvoeren en doe dat ook jaarlijks. Bij afschaf derogatie moet ik ca. 2.000 m3 mest afvoeren. Een verschilletje van 3.250 m3 mest waar waarschijnlijk geen plaats voor zal zijn doordat er niemand meer plaatsingsruimte heeft.
Volgens mij hebben de meeste reageerders hier dat niet door.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden