Shutterstock

Weerupdate Apps

Vicon vernieuwt app voor strooitabellen

18 December 2018 - Niels van der Boom

Kunstmeststrooierfabrikant Vicon vernieuwt zijn app en website voor het opzoeken van strooitabellen. Die moet na de update sneller en eenvoudiger werken. Wie nog meer gemak wil, kan kiezen voor de geïntegreerde app op de strooierterminal.

Strooitabellen voor je kunstmeststrooier zoek je vandaag de dag digitaal op. Dat kan via een website of middels een app. Beiden heeft Vicon uit Nieuw-Vennep onder handen genomen. Na het opzoeken van de juiste meststof loodst de applicatie je in 4 stappen door de instellingen van je strooier heen.

Adviezen bewaard
"De app (smartphone of tablet) moet vooral eenvoudiger en daardoor sneller werken", zegt productmanager Jos Heinen. "Naast de ingevoerde instellingen blijven de eerder ingevoerde gegevens en strooiadviezen bewaard. Hierdoor werk je sneller en efficiënter."

Vicon heeft zijn eigen 'strooierkenniscentrum' op zijn fabriek in Nieuw-Vennep, waar het zelf nieuwe kunstmestsoorten test. Deze worden in de applicatie gezet om hem up-to-date te houden. De app is er voor zowel Android- als iOS-apparaten.

AutoSetApp
Wie niet met een website of app aan de gang wil, kan ook kiezen voor de geïntegreerde 'AutoSetApp'. Die installeert Vicon op de Isomatch Tellus Go of Pro terminal. Geospread strooiers passen hun instellingen automatisch aan. De niet-Geospread weegstrooiers kunnen deze gegevens eveneens automatisch overnemen. Alleen de uitstroomopening moet handmatig worden versteld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden