Nog veel werk te doen

RVO nog niet klaar om te briefen over fosfaat

15 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness

Introductie van de fosfaatrechten begin 2018, maatregelen fosfaatreductie 2017 en de uitbetaling van de toeslagrechten van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) liggen allemaal op het bordje van de Rijksdienst voor Ondernemend (RVO) Nederland. Grote dossiers die veel werk meebrengen, geen wonder dat de vaste commissie voor Economische Zaken vraagt om een technische briefing, maar die blijft uit op korte termijn.   

22

februari

was geen haalbare deadline

Ondanks herhaalde geruststellingen vanuit de RVO met betrekking tot de uitbetalingen van de GLB-gelden blijven er verhalen van niet betaalde rechten 2015 opduiken. Ook bij de vaststelling van de fosfaatrechten, die vanaf september van start is gegaan, ziet het er naar uit dat lang niet alles vlekkeloos verloopt. De RVO heeft dan ook veel werk op zijn bord liggen wat wel op tijd gedaan moet zijn, doordat de consequenties voor ondernemers anders groot zijn. Noem hierin bijvoorbeeld inhouding van het melkgeld in de regeling fosfaatreductie. 

Een technische briefing is dan de beste manier om er achter te komen hoe de stand van zaken bij de overheidsorganisatie is. Daar vroeg de vaste commissie voor Economische Zaken dan ook om op korte termijn en wel voor 22 februari. Henk Kamp, minister van Economische Zaken, laat per brief weten 'Ik ben graag bereid om te voldoen aan uw verzoek om toestemming voor een technische briefing door RVO.nl. Het verzorgen van de briefing op korte termijn is echter niet mogelijk.'

Het streven is om het sectorplan op 1 maart in werking te stellen, maar daarvoor moet nog veel werk verzet worden. Zo worden de ministeriële regelingen uitgewerkt 'en nog niet alle uitvoeringstechnische aspecten zijn nader ingevuld.' Daarnaast moeten ook de aangenomen amendementen die doorvertaald worden in regelgeving worden ingevuld. Nog veel werk wat verzet moet worden in krap 2 weken tijd. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws stikstof

Boer dwingt publicatie fosfaattoekenning af

Analyse fosfaatrechten

Fosfaathandel trekt licht aan bij lagere prijzen

Nieuws CBS

Uitscheiding stikstof en fosfaat onder plafond EU

Analyse fosfaat

Hogere fosfaatprijzen bij rustige handel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden