Bekijk de actuele noteringen »

Marktflits: Herma van den Pol

Fosfaatreductieplan en derogatie staan op springen

6 December 2016 - Redactie Boerenbusiness - 6 reacties

De argumenten van A-ware om niet akkoord te gaan met het fosfaatreductieplan zijn helder en leggen de zwakke plekken bloot, maar hoe nu verder? Ook de politiek en de Europese Commissie zien wat er gebeurt. Wie gaat de derogatie voor de gebruiksnormen van mest en daarmee de toekomst voor de Nederlandse veehouderij veilig stellen of moeten de voorbereidingen voor een periode zonder beginnen? 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
6 reacties
jeepie 6 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/markten/video/10872564/Fosfaatreductieplan-en-derogatie-staan-op-springen]Fosfaatreductieplan en derogatie staan op springen[/url]
koeien per hectare! Opgelost!!
jan e 6 December 2016
Koeien per ha - dan gewoon derogatie , wie meende groot te moeten worden heeft het quotum systeem van 1983 niet begrepen
Abonnee
kempenboer 6 December 2016
Degene die sinds 1983 niet meer aan bedrijfsontwikkeling heeft gedaan, is de laatste generatie op het bedrijf. Ik heb alle respect voor de gewoon gebleven (wat kleinere) ondernemer, maar die moeten eens ophouden tegen de grotere aan te schoppen. Zij zijn het immers die straks voor het pensioen van de wat kleinere stopper moeten zorgen.
Kleine boer 6 December 2016
Oh dat is goed als ik 65 ben zal ik je ff bellen dan mag je elke maand 2000 euro naar me over maken.
bertje6 6 December 2016
Jaja, respect is heel ver te zoeken bij de grote verziekers, alsof de middelgrote boerenbedrijven de kleinere boerenbedrijven (als ze willen stoppen) niet kunnen overnemen.
Grondgebonden bedrijven die hebben de toekomst en zeker voor de uitstraling naar de burger, het is toch gewoon mooi de koeien in de wei
Bb 6 December 2016
Degenen die explosief gegroeid zijn na april 2015 zijn de grootste veroorzakers én hebben ook nog eens het meest baat bij de nieuwe fosfaatplannen.
Beleggers in grond ipv investeerders in productierechten (quotum) worden ook nog eens bevoordeeld. De omgekeerde wereld!!
hj 7 December 2016
Bb, nee, de explosieve groeiers zijn niet de grootste veroorzakers, de duizenden bedrijven die tussen de 1 en 20% gegroeid zijn zijn de veroorzakers van de explosieve groei van de melkveestapel.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws CBS

Uitscheiding stikstof en fosfaat onder plafond EU

Nieuws stikstof

Boer dwingt publicatie fosfaattoekenning af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden