Van de beursvloer

Telers geven uien mee voor wegdraaien

14 April 2017 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

De 30% tot 60% grof sortering noteert op de beurs van Emmeloord 0,00 tot 0,01 euro. Veel telers geven hun uien voor nul cent mee aan de sorteerder met de mogelijkheid nog iets nabetaald te krijgen, maar dat lijkt eerder op een dooie mus dan op de realiteit', aldus beursleider Maas van den Heuvel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
3 reacties
quaakje 15 April 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/markten/video/10874149/Telers-geven-uien-mee-voor-wegdraaien]Telers geven uien mee voor wegdraaien[/url]
geachte uientelers ! geef jullie uien maar voor niets weg , leute zullen ze hebben , er zal toch weer wel iemand zijn die er weer van profiteerd ! voor niets gaat de zon op , in de winkel betaal je nog steeds een euro ! ze vreten maar geen uien als ik ze voor niets moe leveren , laat ze liever verrotten dan! boeren denk toch es na !!!
Abonnee
ook geen haast 16 April 2017
Nieuwe staan net boven. Schuur pas nodig eind augustus. We zien wel, zal vast wel beter als nu worden.
Henk 18 April 2017
Als ze nu niets opbrengen en ze doen over 1 of 2 maanden nog niets, heeft dit 'wachten' je NIETS GEKOST. Er bestaat wel een kans dat ze iets oplopen, want verder zakken dan nu kan niet. Dan ben je toch helemaal van-de-kop om ze nu voor niets mee te geven ? Wat wil je hiermee bereiken ? Kun je niet tegen de onzekerheid ?
Ik vind het werkelijk bezopen om die uien dan toch op de markt te brengen; hiermee verkloot je het voor een ander die wel de dicipline op kan brengen om te wachten.
Kijk hoe de boomkwekers in Opheusden het doen; bij slechte prijzen wordt er toch gerooid en opgekuild. Als ze geen 'normale' (boven kostprijs) prijs kunnen krijgen, worden ze opgestookt. NOOIT voor niks meegeven aan de handel, want hoe kun je volgend jaar nou volhouden dat je weer een hogere prijs wil dan afgelopen jaar ?
De grootgrutters lachen zich werkelijk kapot hoe stom boeren zijn...
claas 18 April 2017
Waarom zou ik ze bewaren zodat een ander ze straks alsnog weggeeft en ik ze met kosten moet afvoeren? Niemand kan de markt voorspellen dus neem je eigen beslissing.

Mensen denk toch zelf na over wat je doet of laat. Vergeet daarbij niet dat we op dit moment met uien in een geweldige concurrentie slag met elkaar bezig zijn en niet met het buitenland. Het telen van uien in de toekomst is daarbij weggelegd voor degenen die dat het beste doen.

Bedenk goed wat voor offers dit kan kosten om er bij te blijven horen.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden