Bekijk de actuele noteringen »

Trendrapport Melk & Voer Pro

Melkveehouder wil nu echt geen mestoverschot

15 Juni 2018 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Door de nieuwe wetgeving is een mestoverschot minder interessant geworden, maar in 2018 kan het ook grote gevolgen hebben voor het bedrijf. De relatief hoge ophaalbijdragen, de oplopende prijs voor de Vervangende Verwerkingsovereenkomsten (VVO) en de fosfaatrechten die steeds duurder worden; dat is de realiteit.

Over deze en andere belangrijke ontwikkelingen op en rond het melkveebedrijf lees je meer in het Trendrapport 'Melkveehouder wil nu echt geen mestoverschot' over de maand juni. Het rapport is exclusief voor Melk & Voer Pro-abonnees.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
3 reacties
Abonnee
mw 16 Juni 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/markten/video/10878898/melkveehouder-wil-nu-echt-geen-mestoverschot][/url]
Je kan het niet willen, maar onder dezelfde conditie's als jaren geleden nu wel mest afvoeren op stikstof!! Idiote regelgeving.
jan veltkamp 16 Juni 2018
heel veel jaren geleden begon het mest debacle al bij de kippen. De varkenshouders en koeien jongens stonden er bij en keken er naar maar deden niks. In ieder geval geen steun. Toen begon de regering de varkenshouderij aan te pakken. De kippen en varkenshouders begonnen mestverwerking op te pakken. En weer deed de rundveehouderij niks. Dachten die rundveehouders nu werkelijk dat zij gespaard zouden worden voor (door) alle milieuperikelen? De landbouw is gespleten en daardoor kunnen ze eht makkelijk stukje bij beetje aanpakken. De rundveehouderij heeft gouden jaren achter de rug. Goede gelegenheid om ook in mestverwerking te investeren. Is (bijna) niet gebeurd. Jammer dan, gemiste kans.
Toon 16 Juni 2018
Ze moeten wenst op houden over mest hier gaat het al een maar over als er geld aan te verdienen valt maar ze hebben nooit uit gezocht wat het beste is en het minst vervuiling op levert want als er een vrachtwagen na Zeeland rijden dat vervuild zeker niet ze moeten eens goed na denken waar ze mee bezig zijn
john 18 Juni 2018
mestprobleem levert nu 400 euro per hectare op.. denkt iemand hier dat dat probleem ooit opgelost wordt??? Als dat gebeurt kan een hectare landbouwgrond zomaar is 20% minder waard gaan worden. De belangen liggen anders en zijn veel te groot. Ondanks dat melkveehouders nu mest af moeten zetten profiteren ze wel van een hogere grondprijs of bij verkoop of bij meer ontwikkelingsruimte.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Maandanalyse Melk

Druk op melkprijs blijft doorsudderen

Maandanalyse Melk

Melkprijs neemt stabiele trend aan

Maandanalyse Melk

Verwerkers proberen vier voor melkprijs te houden

Maandanalyse Melk

Melkprijs kan net een veertiger blijven

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden