6,5 procent meer

Franse melkproductie augustus flink hoger

21 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Franse melkproductie laat over de maand augustus een flinke stijging zien, zo blijkt uit een rapportage van het Franse ministerie van Landbouw Agreste. In vergelijking met augustus vorig jaar bedraagt de stijging 6,5 procent.

Volgens het ministerie zijn er een aantal redenen die bijdragen tot de groei. Zo was er allereerst sprake van gunstige weersomstandigheden waardoor de productie goed doorliep, daarnaast was er sprake van wereldwijd goede melkprijzen en ten slotte spelen ook de lagere grondstofkosten een rol.

Toch zijn er grote verschillen wat betreft de melkproductie in de diverse Franse departementen. De grootste groei is te zien in het westen en het noorden van Frankrijk. Een plus van 11 procent in de Champagne - Ardennen, een stijging van zeven procent in de Loire, Normandië en de Rohne. Het zuiden van het land laat daarentegen een lichte stijging zien van gemiddeld drie procent.

De hogere aanvoer cijfers over augustus maken dat er sinds het begin van het seizoen een plus is bereikt van 6,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig seizoen.

De prijs van standaard melk met een vetgehalte van 38,32 gram per liter melk wordt over augustus geschat op 388 euro per 1000 liter melk. Dat betekent een stijging van 17 euro per 1000 liter ten opzichte van vorig jaar en 8 euro meer dan de maand ervoor.

 

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden