LTO blij met regeling

Corridor voor vervoer vleeskuikens op til

25 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Vleeskuikens uit regio Zuid mogen via een corridor worden vervoerd naar slachterijen in regio West. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) kondigt daarvoor dinsdag een regeling af, aldus Sharon Dijksma, staatssecretaris van Landbouw. In het wekelijkse vragenuur van de Tweede Kamer kwamen dinsdag de uitbraken van vogelgriep aan de orde, zo meldt LTO Nederland.

Eric Hubers, voorzitter van LTO Pluimveehouderij, laat in de verklaring weten dat het ministerie de maatregel eerder had kunnen nemen: ‘Het werd tijd. De druk voor vleeskuikenhouders werd te groot. We hebben vanaf zondag al bij het ministerie aangegeven dat de indeling per regio’s problemen zou geven bij veel ondernemers. Het leed op boerderijen met slachtrijpe kuikens neemt met het uur toe. Goed dat de maatregel er is, maar dit had het ministerie kunnen zien aankomen en eerder hiertoe kunnen besluiten.’

Het beperken van het risico staat bij LTO Nederland voorop. Maar, zo benadrukt de organisatie, ze blijft waken over de praktische uitvoerbaarheid van de overheidsmaatregelen voor pluimveehouders.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden