Voedselveiligheid in gevaar

'Njet' voor melk en vlees uit Wit-Rusland

25 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Wat er zich vandaag nog aan de grens meldt, kan nog net maar melkproducten en vlees van acht grote producenten uit Wit-Rusland komen het buurland Rusland vanaf morgen voorlopig niet in. De Russische voedselveiligheidsdienst zegt grove schending van regels te hebben vastgesteld die melkproducten en vlees van de acht bedrijven uit het buurland onveilig maken.

Het invoerverbod is tijdelijk, totdat de Russische inspecteurs oordelen dat de regels nageleefd worden. Dat kan echter een tijdlang duren. Dit kan ervoor zorgen dat de voedselprijzen in Rusland nog verder stijgen de komende tijd.

Ook aan de grens met een ander buurland, Litouwen, blijven de Russische slagbomen omlaag, zelfs voor álle spullen. Sinds het afgelopen weekeinde komen de vrachtwagens met de kentekenplaten van Litouwen Rusland namelijk niet in. Dit levert hoge economische schade.

Rusland hult zich in stilzwijgen over de reden maar kenners wijzen erop dat de president van Litouwen onlangs beloofd heeft Oekraïne militair te helpen in de strijd tegen de separatisten in het oosten van het land. Ook noemde hij Rusland een ‘terroristisch land’.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden