DCA Markttrends

Dit zijn de agrarische trends van augustus 2015

4 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Over augustus staan er bij veel agrarische markten nog een rode pijl naar beneden als het gaat om het verloop in de prijzen. Zo hebben veel akkerbouwgewassen de afgelopen maand geen sprong omhoog kunnen maken in prijs, uitgezonderd één specifiek gewas dat op een vrije markt opereert. Op de zuivelmarkt en de varkensmarkt kan vanuit het diepe dal iets omhoog worden gekeken, terwijl de kosten voor energie wel zijn gedaald. Dit staat in de nieuwe DCA Markttrends over augustus.

Positieve uitschieter in de akkerbouw is in augustus de uienmarkt

In dit maandrapport, getiteld 'Extreem weer remt veldwerk'' zet DCA alle prijs- en afzetontwikkelingen van de belangrijkste agrarische markten grafisch op een rij. In augustus valt daardoor goed te zien dat na een opleving in juli de aardappelmarkt weer een pas op de plaats moet maken. Ook de granenmarkten kleuren rood. Positieve uitschieter in de akkerbouw is de uienmarkt, waar vorige maand de prijzen zijn opgelopen.

In de veehouderij is het beeld wisselend. De melkveehouderij ziet op enkele zuivelmarkten lichtpuntjes, terwijl in de varkenshouderij een broze bodem in het diepe dal zichtbaar lijkt. Wel zijn de kosten voor de mestafzet gestegen, maar voor energie (brandstoffen) juist gedaald.

DCA Markttrends is ontwikkeld voor ondernemers, handelaren, bedrijven en adviseurs die snel een overzicht willen hebben van de prijsontwikkeling van diverse gewassen en producten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Markttrends
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden