Ondanks offensief van Hogan

Kansen voor varkensexport naar Zuid-Amerika nihil

9 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

‘Ondanks het Europees offensief, zijn exportkansen voor varkensvlees naar Zuid-AMerika nihil.’ Dit zei AHDB marktspecialist Stephen Howarth naar aanleiding van een Europese handelsdelegatie die het continent deze week bezoekt, zo meldt PIGworld.

Eurocommissaris Phil Hogan is deze week op bezoek in Zuid-Amerika om de handel van Europese agrarische producten richting landen als Mexico en Colombia aan te wakkeren. Tijdens zijn bezoek wordt Hogan vergezeld door 34 bedrijven en producentenorganisaties uit 14 EU-landen. Met de handelsmissie probeert Hogan oplossingen te vinden voor de Europese overschotten aan varkensvlees en zuivel. ‘Ik kijk er naar uit om de Zuid-Amerikanen te laten zien dat Europa open staat voor onderlinge handel’, zei Hogan in een reactie.

De EU kan het qua kostprijs nooit winnen van de VS en Canada

Kenners van de Zuid-Amerikaanse vleesmarkt verwachten echter weinig van varkensvleesexport naar het continent.  Hoewel Mexico, met 700.000 ton per jaar, veel varkensvlees importeert, komt bijna al het geïmporteerde vlees uit de VS en Canada. ‘De EU kan het qua kostprijs, vanwege de langere transportafstanden, de concurrentiestrijd nooit winnen’, zei Howarth. Volgens Howarth is de kans groter dat de EU succes boekt met het afzetten van slachtafval naar Zuid-Amerika, al verwacht hij dat de VS en Canada ook in deze markt dominant blijven. Verder verwacht Howarth weinig van de Colombiaanse markt, want rundvlees en pluimveevlees zijn in dit land veel populairder dan varkensvlees.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden