Goede vooruitzichten

Geen crisis voor Duitse biologische varkenshouders

9 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Terwijl de crisis op gangbare varkenshouderijen in Duitsland flinke sporen nalaat, hebben de biologische collega’s hier geen last van. De resultaten van het afgelopen jaar laten opnieuw zwarte cijfers zien, dit meldt het Duitse SUS online.

In de belangrijke deelstaat Nedersaksen steeg de opbrengst van vleesvarkens tot gemiddeld 3,31 euro per kilo slachtgewicht. De vraag naar biologisch varkensvlees blijft maar stijgen in Duitsland en heeft een positieve werking op de prijsvorming. Het biologische assortiment wordt steeds belangrijker voor supermarkten, waardoor het vlees goed bereikbaar is voor de Duitse consumenten. Daarbij gaf de dalende voerprijs verlichting in de kostprijs.

Marktanalisten verwachten dat de opbrengstprijzen voorlopig blijven stijgen en spreken van een typische varkenscyclus. De komende periode kan de prijs een gemiddelde bereiken van 3,62 euro per kilo met enkele uitschieters tot 3,80 euro per kilo. Met deze opbrengstprijzen en de gematigde voerkosten hebben biologische varkenshouders in Duitsland uitstekende vooruitzichten.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Biologisch

Bionext moet reorganiseren en stuurt directeur laan uit

Achtergrond Biologisch

'Biologische landbouw sluit ogen voor de feiten'

Nieuws biologisch

'Werd te makkelijk gedacht over groei biologisch'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden