Concessies gedaan aan Wallonië

Excuses aan Canada en akkoord over CETA

27 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Het CETA-handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada is gered. Ook de Walen, die de laatste dagen dwars lagen, hebben ermee ingestemd.

Het is nog niet duidelijk wat voor concessies aan de Walen zijn gedaan. Bekend is dat de Waalse premier Paul Magnette zich met name zorgen maakte dat de boeren nóg lagere prijzen voor hun producten zouden krijgen. Bovendien vond Magnette het handelsverdrag ook slecht voor de Waalse concurrentiepositie in het algemeen.  

Het was de moeite waard om te wachten met instemming

Magnette zei in een reactie na het bereiken van het akkoord dat het de moeite waard was om te wachten met instemming. Hij bood zijn excuses aan naar Canada en de Canadese regering, maar zei tegelijkertijd dat het oponthoud nodig was. Hij gaf aan te hebben bereikt voor de Walen wat hij wilde. Hij wilde alleen nog niet ingaan op de inhoudelijke details. Wel werd bekend gemaakt dat aan de kritiekpunten van de Walen wordt tegemoetgekomen door een aangehechte toevoeging aan het verdrag.

De Canadese premier, Justin Trudeau, is weliswaar bezig met een Europese tour, maar de ondertekening zal niet vandaag plaatsvinden zoals aanvankelijk gepland. De zes deelparlementen van België moeten het akkoord nog officieel bekrachtigen, maar het Waalse parlement dat steeds hardnekkig weigerde, ziet nu geen belemmeringen meer. Ook moeten de ambassadeurs van de 27 andere EU-lidstaten zich nog over de teksten uitlaten en hun akkoord geven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Tonny 27 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10872083/Excuses-aan-Canada-en-akkoord-over-CETA]Excuses aan Canada en akkoord over CETA[/url]
Over 10 jaar excuses aan de boeren dat het toch niet te voorzien is geweest hoe vrijhandel uitpakt voor de primaire sector ?
Henk 28 Oktober 2016
Tja Tonny over 10 jaar zijn die politieke klunzen allang met een riant pensioen vertrokken en die interesseert het dan geen donder meer dat de boeren ( en andere ondernemers ) berooid achter blijven zo gaat dat altijd
Johan 29 Oktober 2016
In ieder geval is er niemand van het 'gewoon' volk die weet waarover het gaat, niemand kent het dossier. En die politiekers en de media, voeren een emotioneel toneeltje op zonder weerga. En de één zegt dat die gelijk heeft en de ander die zegt dat de ander gelijk heeft. Wat een bizar en onnozel verhaal. Nu weet ik echt nog niet waarover het gaat en ik zal het heel waarschijnlijk nooit weten.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden