Meer agrarisch transport

AB Transport Group verder met drie collega's

11 December 2017 - Niels van der Boom

De bedrijven G. Bosman Transport, Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw en Minnaard Transport gaan nauw samenwerken met AB Transport Group. Vanaf 1 januari 2018 opereren deze bedrijven onder de vlag van AB. De 3 partijen zijn allen actief in het agrarisch transport.

Als reden voor de samenvoeging noemt het Texelse AB Transport Group dat het klanten breder wil bedienen op het vlak van losgestorte agrarische producten. Hiervoor krijgt het vanaf 1 januari 2018 een meerderheidsbelang in G. Bosman Transport uit Nisse. Vanaf volgend jaar gaan de 3 partijen samen verder.

Meer losgestort agrarisch product vervoeren

Breder aanbod losgestort product
AB is voornamelijk groot in het transport van aardappelen. Met de overname van Bosman wordt het pakket uitgebreid om ook andere losgestorte producten in West-Europa te vervoeren. Bosman vervoert onder meer groentes, gras, suikerbieten, granen en kunstmest. Door de overnames van Minnaard en Van de Swaluw kan het bedrijf zijn netwerk verder uitbouwen. Minnaard en Van de Swaluw zijn gespecialiseerd in palletvervoer en geconditioneerd transport.

Aparte onderneming
Voor de 3 bedrijven wordt een apart bedrijf opgericht door AB. Die opereert onder de naam G. Bosman Transport. Hieronder valt al het losgestort transport. De dagelijkse leiding is in handen van Wim Minnaard en Wiebe Bosman. Bosman heeft een wagenpark van 65 trucks en trailers. Daarbij komen 45 combinaties van Minnaard en 25 trucks van Van de Swaluw. AB Transport Group heeft een wagenpark bestaande uit 1.000 vrachtwagens en 1.500 trailers.

Groeiambitie
"Met deze uitbreiding kunnen we onze afnemers breder van dienst zijn", meent Dennis Wetenkamp, directeur van AB Transport Group. "De uitbreiding sluit aan bij onze ambitie om uit te groeien tot de meest gewaardeerde logistieke dienstverlener in de agrarische sector."

In juni 2015 nam AB collega Butter over. In januari 2016 werd besloten de bedrijven AB Texel, Butter en A-ware verder te laten gaan onder de naam AB Agri Transport. Daarna volgde een overname van pootgoedtransporteur DML en in april van dit jaar de transportactiviteiten van Landjuweel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.

Meer over

AB Transport
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden