Met veel bombarie, rook en licht werd de nieuwe hakselaar onder een zwart doek vandaan getoverd. De 8500i is het op een na grootste model in een serie van zes.
John Deere organiseerde de Nederlandse lancering bij dealer Jan de Winkel in Goor (Ov.). Aanwezig waren een club van Nederlandse loonwerkers, enkele van over de grens en verschillende mensen van de pers.
Onder de motorkap ligt een motor van John Deere zelf. Die levert tussen de 375 en 616 pk. Rechts op de foto de flinke SCR-katalysator. Die verraadt dat de machine AdBlue gebruikt.
De 8600i is het grootste model. Hij valt net onder het huidige topmodel, de 7950i. Interessant is dat er banden van maximaal 2,14 meter onder de passen. Volgens Deere uniek in dit segment.
Op een perceel tegenover het bedrijf werd hij voor het eerst in actie getoond. Wat meteen opvalt is dat de hakselaar veel stiller zijn werk doet dan menig andere machine.
De Harvest Pro cabine vind je ook op de grote maaidorsers van JD. Alleen heeft dit exemplaar een gebogen achterruit uit één stuk. Linksachter de cabine bevindt zich een tankje (geel) voor additieven. Een grotere tweede tank bevindt zich onder de kap. Je kunt ze los gebruiken of mengen.
Ervoor hangt een 375Plus bek van Kemper uit Duitsland, die tien rijen hakselt. Dat merk was in het verleden van JD maar opereert nu weer onafhankelijk. JD bouwde in samenwerking met Kemper ook een nieuwe pick-up. Alle machines worden in Zweibrücken gebouwd.

Fotoreportage

John Deere slaat grote slag met hakselaar

20 Oktober 2014 - Niels van der Boom

Een nieuw product lanceren. Dat kunnen ze bij John Deere wel. Afgelopen week vrijdag, op 17 oktober, introduceerde de Amerikaanse fabrikant officieel hun 8000-serie hakselaars in Nederland. Daar ging dertien jaar ontwikkeling aan vooraf. Nagenoeg alle onderdelen zijn nieuw, claimt de bouwer. En inderdaad, de machine oogst zeer imposant.

Na Italië, Frankrijk, Duitsland, België en Zwitserland was eindelijk Nederland aan de beurt half oktober. John Deere bracht twee nieuwe hakselaars, de 8500i en 8600i, naar het Overijsselse Goor. Bij dealer Jan de Winkel werd voor een club van agrarische pers en geïnteresseerde loonbedrijven uit Nederland en vlak over de grens werd de serie met veel bombarie aangekondigd. Helemaal schokkend is het niet, want de machine was op alle sites en in alle bladen al te zien. Hoogtepunt van de dag was uiteraard de demonstratie van het topmodel, de 8600i.

De nieuwe serie bestaat uit zes modellen met motorvermogens van 375 tot 617 pk. Afgezien van het huidige topmodel overlapt de nieuwe serie de voorgaande vijf modellen. Exacte details maakt Deere nog niet bekend maar, onder de kap ligt een in de lengte geplaatste DPS motor. JD experimenteerde lang met de motorconfiguratie. Uiteindelijk werd voor deze bouw gekozen omdat de luchtstroming voor de koeling zo ideaal is. Dat geeft Deere wel de ervaring om in de toekomst zwaardere motoren te monteren, of wellicht twee motoren.

De huidige 7050-serie blijft voorlopig ook leverbaar. Dit jaar werden twintig nieuwe modellen met de hand gebouwd, waarmee wereldwijd ervaring werd opgedaan. Deere verkoopt momenteel partijen van twintig stuks om de introductie geleidelijk plaats te laten vinden. Seizoen 2015 zal wederom een grote praktijktest worden.

Zo’n beetje alle onderdelen aan de 8000 reeks zijn nieuw. De bestaande cabine is afkomstig van de maaidorsers. Verder is zo’n beetje alles speciaal ontwikkelt. Dat mocht ook wel. Afgezien van tussentijdse ontwikkelingen was het twintig jaar geleden sinds de fabrikant een radicaal nieuw model introduceerde.

Uiteraard kent de hakselaar voor loonwerkers en chauffeurs flink veel verbeteringen. Deere verloor in recente jaren veel marktaandeel aan onder andere Claas en Krone. Het is de vraag of de fabrikant deze mensen nu voor zich kan winnen. Ook voor de klant zijn er een aantal belangrijke vernieuwingen.

Uiteraard is de hakselkwaliteit verbeterd en de capaciteit verhoogd. Er zijn twee hakseltrommels. Eén van 65 en een van 82 centimeter. Er kunnen grotere banden worden gemonteerd, met een maximale hoogte van 2,14 meter. Hierdoor is de ‘voetafdruk’ van de nieuwe machine 34 procent groter t.o.v. de 7050 serie. De gewichtsverdeling werd aangepakt zodat meer gewicht op de achteras rust. Hierdoor hoeft minder gewicht aan de kont te worden gehangen. Op de pijp kan optioneel een HarvestLab sensor worden gemonteerd. Een unieke sensor van John Deere waarmee zaken als drogestof, zetmeel en het vochtgehalte mee worden gemonitord. Via software worden alle machine- en productgegevens bijgehouden. Zo weten klant en loonwerker exact waar hoeveel is gehakseld. Via deze data is ook de haksellengte variabel aan te passen.

Een filmpje van de machine is hier te bekijken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden